Франция ще изчака подходящ момент, за да реши дали да

...
Франция ще изчака подходящ момент, за да реши дали да
Коментари Харесай

Макрон: Имаме доказателство, че в Сирия са използвани химически оръжия

Франция ще изчака подобаващ миг, с цел да реши дали да нанесе военни удари против Сирия, съобщи през днешния ден френският президент Еманюел Макрон, представен от международните организации.

" Ще би трябвало да вземем решение в подобаващия миг, когато преценим, че е най-полезно и най-ефикасно ", сподели той в ефира на телевизия Те Еф 1.

Имаме доказателство, че предходната седмица в Сирия са били употребявани химически оръжия, най-малкото хлор, от режима на Башар Асад, съобщи Макрон.

Междувременно външният министър на Германия Хайко Маас съобщи, че не е било желано от страната да вземе присъединяване в възможен боен удар против Сирия.

" Западните сътрудници не могат да си разрешат да бъдат разграничени, в случай че желаеме да окажем директен напън върху Русия ", уточни Маас. Той загатна, че Германия може да окаже политическа поддръжка на военни дейности, в случай че Съединени американски щати, Франция и Англия решат да продължат в тази посока.

Сирийският президент Башар Асад също направи изказване. Той посочи, че всяка военна интервенция на западните страни против неговата страна ще нагнети повече неустойчивост в района и в целия свят, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Асад уточни, че " изказванията на някои западни политици за допустимо военно нахлуване против Сирия се основават на изфабрикувани от техните протежета данни ".

" След всяка наша победа на бойното поле на Запад се надигат гласове и се чуват закани против нас в опит да бъде изменен ходът на събитията, само че такива гласове и възможни дейности няма да допринесат за нищо, с изключение на да засилят неустойчивостта в района и да изложат на опасност интернационалния мир и сигурност ", акцентира сирийският президент.

Той уточни също, че заканите на някои западни страни да атакуван Сирия се основават на неистини след освобождението на Източна Гута.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР