Франция ще инвестира 4 млрд. евро в рекапитализация на Air

...
Франция ще инвестира 4 млрд. евро в рекапитализация на Air
Коментари Харесай

Франция инжектира нови 4 млрд. евро в Air France

Франция ще влага 4 милиарда евро в рекапитализация на Air France и ще удвои каузи си от 14.3% в самолетната компания, съобщи „ Ройтерс “.

Правителството ще усили каузи си до близо 30%, с което страната ще стане най-големия акционер в авиопревозвача. По думите на финансовия министър Бруно льо Мер ходът е „ знак на ангажираност “ към Air France и нейните работни места. Страната ще конвертира заем, провиснал на групата предходната година, в хибриден инструмент и ще поеме спомагателни 1 милиарда евро за планувана емисия акции.

В неделя Франция съобщи, че е постигнала договорка с Европейската комисия, която ѝ разрешава да инжектира нови пари в самолетната компания. Тя от своя страна заяви за загуба от над 7 милиарда евро през 2020 година, напомня „ Франс прес “.

Според договорката с Брюксел Air France ще се откаже от 18 слота за политане и кацане на летище „ Орли “ в Париж. Преразпределението им за съперници ще бъде лимитирано до самолети, които са основани на летището с екипажи, наети по локални контракти при френски условия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР