Франция ще бъде една от шестте европейски страни, които ще

...
Франция ще бъде една от шестте европейски страни, които ще
Коментари Харесай

6 държави приемат мигрантите от Лайфлайн

Франция ще бъде една от шестте европейски страни, които ще одобряват част от мигрантите от немския транспортен съд на филантропичната организация   " Мисия Лайфлайн ", блокиран край крайбрежията на Малта. 

Португалия също е подготвена да одобри част от мигрантите, разгласи държавното управление в Лисабон, представено от Франс прес. Вчера такава подготвеност разгласи и италианския министър председател Джузепе Конте, който не посочи какъв брой от избавените мигранти ще одобри, само че прикани и други страни да го сторят.

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че страната му ще одобри няколко десетки мигранти от кораба.

Макрон беше през вчерашния ден на продължителна визита във Ватикана при папа Франциск, а след нея разкритикува филантропичната организация " Лайфлайн ", че е работила " в нарушаване на всички правила ", че е пречила на либийската брегова защита и че е наляла вода в мелницата на трафикантите на хора. Той добави, че Европа желае да " ускори съдействието си с бреговата защита " на Либия, с цел да " ограничи придвижванията " на мигрантите, тъй като " затварянето на този маршрут е най-ефикасният и най-хуманитарният " метод.

Мигрантите от " Лайфлайн " ще бъдат " разпределени в няколко страни, измежду които Португалия ", съобщи португалският министър на вътрешните работи Едуарду Кабрита. Той съобщи пред Народното събрание, че следва да бъде избран броят на хората, които ще бъдат признати.

Корабът, който чака от близо седмица позволение да дебаркира на някое пристанище и ще може най-накрая да направи това в Малта. 

Различията сред страните в Европейски Съюз по тематиката за незаконните мигранти  се задълбочиха след отводите на новото държавно управление в Рим и на Малта да одобряват френския филантропичен транспортен съд " Акуариус " с 629 мигранти преди десетина дни. Случаят провокира дипломатическа рецесия сред Париж и Рим и усили разлома сред последователите на твърдата линия от вишеградската четворка и бранителите на европейското решение, отпред с Макрон и немската канцлерка Ангела Меркел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР