Франция се отказва от плановете си да въведе месечна карта

...
Франция се отказва от плановете си да въведе месечна карта
Коментари Харесай

Франция се отказва да въвежда евтини карти за обществения транспорт

Франция се отхвърля от проектите си да вкара месечна карта за публичния превоз на цена от 49 евро по немски модел, съобщи ДПА.

Вместо това френските управляващи обмислят празнични карти за младежи. С тях те ще могат да пътуват през лятото с районни и бързи влакове, съобщи новият министър на превоза Патрис Вергриет пред Народното събрание на страната.

Неговият предходник на поста - Клеман Бон, агитираше в интерес на картата от 49 евро и имаше поддръжката на президента Еманюел Макрон за нея, само че се водеха разногласия по отношение на финансирането на схемата.

Регионите във Франция дават отговор за локалния превоз и би трябвало да намерят по какъв начин да финансират схемата, показва ДПА. " Трябва да спрем да предлагаме положителни хрумвания за сметка на другите ", уточни Вергриет.

Германският му сътрудник Фолкер Висинг преди време показа концепцията за картата от 49 евро, която да е годна за транграничния районен превоз сред Германия и Франция. Очаква се в околните години тази мрежа да се разшири съществено, което би направило сходна карта доста употребена.

Картата в Германия, известна като " Дойчландтикет " (Deutschlandticket), е налична от 1 май м. година и дава опция за пътешестване във всички локални и районни рейсове, трамваи и влакове в цяла Германия.

С нея към този момент могат да се прекосяват и граници и да се стига до градове в прилежащи страни, да вземем за пример до Висамбур и Лотербур във Франция, близо до немската граница.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР