Франция се обяви за спиране на призивите за бойкот на

...
Франция се обяви за спиране на призивите за бойкот на
Коментари Харесай

Франция призова за прекратяване на бойкота на френски стоки в някои арабски страни

Франция се разгласи за прекъсване на апелите за протест на френски артикули и образуване на митинги, отправени от някои арабски страни.

Френски артикули бяха отстранени от някои магазини в Кувейт, Йордания и Катар, а антифренски митинги бяха организирини в Либия, Сирия и линията Газа. Острата реакция беше предизвикана от изявление на френския президент Еманюел Макрон, в което той отбрани правото да се демонстрират карикатури на пророка Мохамед.

Заради потреблението на карикатурите в час беше погубен френският преподавател Самюел Пати. В публично изказване на френското външно министерство се акцентира, че сходни апели са в прорез с полезностите, защитавани от Франция за свободата на изложение. В Туитър президентът Макрон написа, че французите в никакъв случай няма да правят отстъпка и няма да одобряват езика на омразата. Туитът на Макрон се появи на арабски, британски и френски език.

Същевременно мароканското външно министерство дефинира като провокация повторното издание на " оскърбителните " съгласно мароканските дипломати карикатури на пророка Мохамед във френски медии, заяви Ройтерс.

" Рабат осъжда дивашките дейности, осъществени в името на исляма, само че в това време Мароко порицава тези провокации, оскърбяващи святостта на ислямската вяра ", се споделя в оповестеното през вчерашния ден изказване на външното министерство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР