Франция се надява, че САЩ ще проявят здрав разум и

...
Франция се надява, че САЩ ще проявят здрав разум и
Коментари Харесай

Франция се надява, че САЩ ще продължат да подкрепят операция Бархан в Западна Африка

Франция се надява, че Съединени американски щати ще проявят здрав разсъдък и няма да отдръпват логистичната си поддръжка за френската военна интервенция " Бархан " в Западна Африка, където " Ал Каида " и групировки, свързани с " Ислямска страна ", уголемяват въздействието си. Това съобщи през днешния ден френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан, представен от Франс прес и Ройтерс.

Франция е разположила близо 4500 бойци в района на Сахел.



Чешкото държавно управление през днешния ден утвърди проекта на министерството на защитата на страната за разполагане на 60 бойци, в границите на френската антитерористична задача в Сахел, съобщи Асошиейтед прес. Мисията има за задача да се оправи с ислямистките екстремисти в Сахел. Чешкото държавно управление разгласи, че Мали, Нигер и Чад са одобрили разполагането на чешки бойци, които ще оказват помощ на армиите на тези страни да се борят с екстремистите.



Планът за разполагане на чешки войски в Сахел би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание на Чехия. В Мали към този момент са ситуирани близо 120 чешки бойци в границите на европейска задача за образование на локалните въоръжени сили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР