Франция се готви за протести днес, дело на все още

...
Франция се готви за протести днес, дело на все още
Коментари Харесай

Франция се готви за протести на "жълти жилетки", анархисти и профсъюзи

Франция се готви за митинги през днешния ден, дело на към момента недоволните " жълти жилетки ", на анархистка група и на профсъюзи.

" Призоваваме революционерите във Франция на всички места другаде, всички, които желаят смяна, да дойдат и да проведем целенасочена и борбена проява ", пишат уредниците на огромния митинг на " жълтите жилетки " и анархистите от Black Bloc.

Миналогодишният митинг на Black Bloc приключи със конфликти, вандалски прояви в няколко магазина и запален ресторант на веригата " Макдоналдс ".

" Пристигането на Black Bloc разрешава на " жълтите жилетки " да усилят броя си и да включат по-млади хора в демонстрациите ", разяснява Каролин Лафайе, откривател на радикализма, представена от The Local France.
Полицията прави оценка обстановката като " високорискова ", а от профсъюза SGP предизвестиха, че е неизбежно силите на реда да употребят принуждение, когато се изправят пред " екстремисти, които желаят да се бият ". Тази година ще бъдат мобилизирани двойно повече полицейски екипи.

Освен митингът на " жилетките " и анархистите на следващия ден се чакат и обичайните демонстрации на профсъюзите CGT, FSU и Union Solidaires с претенции за " почтена и прогресивна данъчна система ", повече публични услуги и " обществена отбрана ".

Преди дни френската полиция употребява сълзотворен газ, с цел да отблъсне протестиращи " жълти жилетки ", които се пробваха да доближат постройката на Европейския парламент в Страсбург по време на 25-ите следващи митинги против политиката на президента Еманюел Макрон.

Протестиращите излязоха още веднъж на улиците два дни откакто в отговор на митингите Макрон направи политически оферти, включващи данъчни облекчения на стойност към 5 милиарда евро.

Протестите започнаха през ноември поради повишението на цените на горивата, само че се трансфораха в протест против политици и държавно управление, което " жълтите жилетки " считат за откъснато от народа. Много от участниците в придвижването, което няма лидерска конструкция, обявиха, че предложенията на президента не са задоволителни и множеството от тях не са задоволително съответни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР