Франция се готви да започне бойна офанзива в Сирия срещу

...
Франция се готви да започне бойна офанзива в Сирия срещу
Коментари Харесай

Франция е готова за военна офанзива в Сирия

Франция се готви да стартира бойна атака в Сирия против обекти, в които се съхраняват химически оръжия, заяви „ Дейли Сабах “, базирайки се на думи на президента Еманюел Макрон.

Държавният глава съобщи пред Организация на обединените нации, че френските въоръжени сили няма да стоят безучастно, в случай че има доказателства, че се употребяват химически оръжия против цивилното население. Сирийската обсерватория за правата на индивида разгласи, че от началото на войната са убити над 350 000 души, измежду които и хиляди деца.

Еманюел Макрон сподели, че Франция има подготвеност да нанесе удари, в случай че има „ неопровержими доказателства “, че химическо оръжие е употребявано за убиването на спокойно население. Той упрекна Русия, най-близкият съдружник на Башар Асад, че не е направила задоволително за ескалиралата обстановка в Източна Гута.

„ Денят, в който имаме ясни доказателства за прекосяването на алената линия, ще създадем това, което американците направиха преди няколко месеца “, съобщи Макрон, визирайки американската военна атака по цели на режима. Ударите на американската войска бяха нанесени, откакто беше употребявано химическо оръжие против цивилното население.

Водената от Съединени американски щати коалиция упреква проправителствените сили, че употребяват химически оръжия против дами и деца. Войната в Сирия към този момент се води седем години. Огромна част от популацията на страната напусна домовете си, а стотици хиляди бяха убити.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР