Франция се готви да изгони 231 чужденци, които са в

...
Франция се готви да изгони 231 чужденци, които са в
Коментари Харесай

След обезглавяването на учител Франция се готви да изгони 231 чужденци

Франция се готви да изгони 231 чужденци, които са в държавен лист за наблюдаване поради хипотетични екстремистки религиозни убеждения, сподели късно през вчерашния ден източник от полицейски синдикат, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В петък в парижко предградие 18-годишен ислямист обезглави френски преподавател, който при полемика за свободата на словото посочил в клас подигравка на пророка Мохамед. Извършителят от чеченски генезис бил роден в Русия и във Франция имал бежански статут.

Засега вътрешното министерство, което дава отговор за експулсирането на чужденци, не е коментирало новината, обявена първо от френското радио " Юроп 1 ".

Франция дефинира екстремистите като " хора в развой на радикализиране, за които има възможност да изискат да заминат в чужбина, с цел да се причислят към терористични организации или да вземат участие в терористични действия ".

Центристкото държавно управление на президента Еманюел Макрон е подложено на напън от консерваторите и крайнодесните да заеме по-твърда позиция по отношение на нефренските жители, за които има подозрения, че са опасност за сигурността.

Според източника и съгласно радио " Юроп 1 " френският вътрешен министър Жералд Дарманен се е срещнал през вчерашния ден следобяд с локални префекти и е изискал от тях да разпоредят експулсиранията.

Източникът от полицейския синдикат сподели, че 180 от обвинените сега се намират в пандиза, а още 51 се чака да бъдат задържани в границите на часове. Според него Дарманен е изискал също службите на министерството му да изследват по-внимателно хората, които желаят да получат бежански статут във Франция.

Какви ограничения предприе Макрон след атентата

Президентът Еманюел Макрон реши през вчерашния ден да увеличи сигурността на образователните заведения и да ускори контрола върху радикалната ислямистка агитация в интернет, съобщи Франс прес.

Държавният глава подреди да се подхващат експедитивни съответни стъпки против ислямистката агитация в Мрежата. Той настоя " да се работи бързо, с цел да не се даде никаква опция на тези, които се провеждат, да противодействат на републиканския ред ", уточни президентството след заседание на шестима министри с прокурора, отговарящ за битката с тероризма, Жан-Франсоа Рикар.

Макрон планува усилване на сигурността във и към учебните заведения от началото на образователната година на 2 ноември.

Министрите на вътрешните работи и на правораздаването Жералд Дарманен и Ерик Дюпон-Морети показаха " проект за деяние, който ще стартира да се извършва още тази седмица и ще докара до съответни стъпки против структури, организации или лица, близки до радикализираните среди ", разпространяващи апели на ненавист, способни да насърчат атентатите, посочи Елисейският замък.

Президентът Макрон реши също да се работи неотложно против поддръжниците в обществените мрежи на осъществения в петък атентат.

От петък са открити 80 поста, които поддържат действието на нападателя. Още от понеделник по отношение на тях ще бъдат задействани процедури на полицията и жандармерията, като задържане за разпит и обиски на жилища, добави френското президентство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР