Франция съвместно със САЩ може да извърши операции срещу съоръжения

...
Франция съвместно със САЩ може да извърши операции срещу съоръжения
Коментари Харесай

Франция заплашва със САЩ да ударят складове за химическо оръжие в Сирия

Франция взаимно със Съединени американски щати може да извърши интервенции против уреди за предпазване на химическо оръжие в Сирия , в случай че се потвърди потреблението на такива оръжия, разяснява пред Europe1, военачалник Франсоа Льокоентр, шеф на генералния щаб на френските въоръжени сили, представен от " Тасс ".

" Ясно е, че тези офанзиви ще бъдат дружно със Съединените щати. Това е най-важният стратегически сътрудник на Франци я, с който има тесни връзки и взаимност. Ние споделяме едни и същи възгледи за обстановката в Сирия и оценката на рисковете, които съставлява пресичането на алената линия с потребление на химическо оръжие ", разяснява генералът.

Допълва че " несъмнено, Франция има военни сили и средствата, които й разрешават да извърши независимо такава интервенция . Ако ние не разполагахме с такива военни средства, тогава президент на Франция Еманюел Макрон нямаше да прави изказване, както го е правил и преди... за опцията за нанасяне на удари, в случай че сирийските управляващи преминат тази линия, каквато е използването на химическо оръжие, добавя военачалник Франсоа Льокоентр

 Макрон: Готови сме да се намесим в Сирия
Макрон: Готови сме да се намесим в Сирия

Париж смутен от химическото оръжие

Генералът отхвърля да даде данни за подготовката и естеството на такава интервенция или за участващите в нея звена. " Всички детайлности по отношение на планирането на такава интервенция могат да бъдат направени единствено от самия президент на Франция, който е главнокомандващ на въоръжените сили на страната ".

През февруари Макрон съобщи, че Франция е подготвена неотложно да стартира военна офанзива против Сирия, в случай че е предоставено доказателство за потреблението на химическо оръжие от сирийската войска против цивилни лица. Политикът акцентира, че до момента Париж не е получил безапелационни доказателства за потреблението на такова неразрешено оръжие.

 Оланд прикани Европа да се опълчи на Русия за Сирия
Оланд прикани Европа да се опълчи на Русия за Сирия

Оланд прикани за основаване на неразрешени за полети зони над Гута и Африн

Реални и съответни ограничения и напън върху сирийския президент Башар Асад. За това настоя при започване на март в телефонен диалог с съветския държавен глава Владимир Путин френският му сътрудник Еманюел Макрон. Това са съобщили от Елисейския замък в известие. Както е известно, Русия е измежду съдружниците на режима на Асад.

Той настоя да се съблюдават резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и контрактуваното прекъсване на огъня, както и да бъде предпазено цивилното население.

 Макрон изиска от Путин оказване на напън върху Сирия
Макрон изиска от Путин оказване на напън върху Сирия

Да се окаже напън върху президента Асад, настоя френският държавен глава

Тази седмица Русия разяснява, че има информация, че Съединени американски щати възнамеряват да бомбардират държавния квартал в Дамаск под фиктивен предлог и декларира, че ще има военна реакция, в случай че счита, че съветски живот е застрашен от такава офанзива, оповестява " Ройтерс ".

Валери Герасимов, началник на генералния щаб на Русия оповестява, че Москва разполага с информация, че бунтовници в анклава в източната Гута възнамеряват да фалшифицират офанзива с химически оръжи я против цивилни и да обвинят сирийската войска.

Той добавя, че Съединените щати имат намерение да употребяват подправената офанзива като предлог за бомбардиране на държавния квартал в близкия Дамаск, където сподели, че съветските военни съветници, съветската военна полиция и съветските монитори за преустановяване на огъня са основани.

 Русия твърди, че Съединени американски щати възнамеряват да нападат Дамаск, дават обещание военна реакция
Русия твърди, че Съединени американски щати възнамеряват да нападат Дамаск, дават обещание военна реакция

Бунтовници в източната Гута възнамеряват да фалшифицират офанзива с химически оръжия против цивилни и да обвинят сирийската войска
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР