Франция, САЩ и Великобритания са представили в Съвета за сигурност

...
Франция, САЩ и Великобритания са представили в Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Франция, САЩ и Великобритания представиха в СС на ООН проект на резолюция за Сирия

Франция, Съединени американски щати и Англия са показали в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации план на резолюция, която планува основаването на нов механизъм за следствие на използването на химическо оръжие в Сирия, оповестиха дипломатически източници, представени от Франс прес. Текстът е редактиран от Франция и договарянията по него стартират на следващия ден.
Дата за гласоподаване още не е избрана, тъй като Париж желае да даде време за " същински договаряния ", съгласно източниците. За първи път в Съвета се предлага текст, който сплотява химически, филантропичен и политически аспект на уреждането на седемгодишния спор.

Снощи Съветът за сигурност отхвърли съветската проекторезолюция, в текста на която се осъжда " експанзията против Сирийската арабска република от Съединените щати и техните съдружници, в нарушаване на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации ".
Текстът беше авансово жертван на неуспех, тъй като трите западни сили, които нанесоха ударите по Сирия - имат право на несъгласие.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР