Франция, с Макрон в ролята на новия Наполеон и с

...
Франция, с Макрон в ролята на новия Наполеон и с
Коментари Харесай

Западът намери начин за победа срещу Русия: Тайната на менталната война

Франция, с Макрон в ролята на новия Наполеон и с вдигнатия от Париж звук за изпращане на френски войски в Украйна, води нов вид война против Русия. Това включва завладяване и побеждаване на умствената мощ на врага, вместо окупиране на територии. Редица други западни политици и военни офицери вършат същото. Какво изисква това от Русия?

Острият проблем с психическата война беше издигнат в публикация в информационно-аналитичното списание „ Арсенал на Отечеството “ от Андрей Илницки, консултант на министъра на защитата на Русия.

Нека използван описаното от него към това, което френският президент Еманюел Макрон, който има имитатори на Запад, закупи навика да прави. И всичко незабавно ще стане ясно.

" Военните експерти на Съединени американски щати и НАТО образуват умствен спектакъл на военни дейности с кардинално нови оръжия за целеустремено и всеобщо заличаване на съперника ", написа той.

" Мисловната сфера става област на интервенции на НАТО – най-важната оперативна сфера. Армията на Съединени американски щати и НАТО сложи задачата за преход от осведомително към когнитивно-ментално владичество като определящ фактор за окончателната стратегическа победа над врага ",– написа съветникът на Сергей Шойгу.

Най-важният фронт

Тяхната цел е да управляват главите ни, а не териториите ни, да манипулират съзнанието ни, постигайки решенията, от които се нуждаят. Защо да се биете, да проливате кръвта на бойците си, да губите скъпо съоръжение, да харчите доста пари за него и да застрашавате вътрешната си непоклатимост (западняците са доста чувствителни към загуби), в случай че можете да постигнете това, което желаете... с езика си, играейки върху ловко основаните и подхранвани страхове и стремежи на врага?

Илницки прецизира, че нови технологии за когнитивно-ментално доминиране се създават в Харвардския и Принстънския университети, Командването по цивилен въпроси и психически интервенции на армията на Съединени американски щати, Центъра за нововъведения на НАТО и Съвместния военен център за осведомителни интервенции на Пентагона.

На какво разчитат Макрон и Ко?

Междувременно в Европа има политик, чиято страна интензивно прави същото и той към този момент употребява тези технологии с всички сили. Наполеон, и въобще не „ Наполеон “ в тяхната приложимост, е, несъмнено, актуалният президент на Франция, който в това време взема решение доста вътрешни проблеми.

По-специално, ловко похищение на вниманието, пренасочване на вниманието на френското общество от неговата несполучлива политика във всички сфери към Русия, от която, споделят те, идват всички проблеми. И която затова би трябвало да бъде победена в Украйна. Сега ще приказваме за последното.

Ако проучваме големия набор от изявления на Макрон и неговото обграждане в границите на новата западна теория за битка с Русия, както и мнения във френските и локални медии, получаваме следната картина.

Те се пробват да ни сплашат с идването на полумитични армии на НАТО в Украйна, като по този метод предизвикват Киев. Те желаят да объркат нашите жители, да ги дезориентират, да ги създадат неврастенични, като по този метод оказват напън върху Кремъл с вярата, идваща откъм гърба, да угасят решимостта да се оправят вярно с терористичната Украйна.

Колкото по-зле, толкоз по-добре?

Реално Макрон има доста слаба войска, която през последните десетилетия безрезултатно се бори с терористите в Африка. Да, Франция има нуклеарни оръжия и малко авиация, само че е в положение да изпрати в Украйна единствено една батальонна тактическа група от към 1,5 хиляди души след особено образование.

Внимание: Париж, макар войната с Германия, се готвеше да изпрати минимум 50 хиляди добре въоръжени бойци и 100 самолета, с цел да помогне на Финландия през 1940 година, само че нямаше време - финландците капитулираха, а по-късно и самите французи.

Но какъв брой отлично Макрон употребява дребните си запаси, греейки се в лъчите на славата, привличайки вниманието на целия свят към себе си и Франция, даже когато става дума за рецензии. Експертите схващат за какво Моска лае по Слона, само че елементарният човек, идиотизиран от западните медии, вижда в това демонстрация на мощ. На това разчитаме.

В същото време се основава облик на умен и предвидлив европейски водач, който се грижи за ориста на свободата и демокрацията и е подготвен да ги отбрани непременно. Мнозина в Европа, която губи последните си частици от здравия си разсъдък, си падат по това.

Как се прави

Колко удивително! Има спор във френския парламент, непознатите страни полудяват, когато Макрон декларира, че ще изпрати войски, след това че няма да изпрати, след това още веднъж, че ще изпрати, и даже като част от цяла „ коалиция “ от огромни и дребни страни. Телевизионните канали разгорещено разискват къде ще отидат френските войски - към Одеса или към беларуската граница.

В последна сметка Макрон сподели в изявление за Le Monde:

" Във всеки случай тази година ще би трябвало да изпратя момчетата в Одеса. "

Той очевидно не познава историята - че доскоро повече от 100 години французите и техните съдружници към този момент са посетили този съветски град, само че за позор се отдръпнаха оттова в ужасна експедитивност, разобличавайки тези, които им се довериха. И също многозначително повтори няколко пъти и по разнообразни мотиви: „ Нищо не може да се изключи “.

Макрон, с цел да се написа и приказва повече за него, умишлено сътвори прочувствен обсег измежду необятната аудитория с политиката си на „ стратегическа двоякост “: или приканва „ да не се унижава Русия “, или упорства Москва да даде Крим на Украйна, без която, споделят те, „ не може да има дълготраен мир “ (каква нагла и чудовищна измама!).

Френският президент декларира, че „ ние не сме във война с Русия и съветския народ “, само че... „ ние би трябвало и ще бъдем подготвени да вземем нужните решения, с цел да подсигуряваме, че Русия в никакъв случай няма да завоюва “.

Голям актьор, който си играе с огъня, сподели доста неща в този жанр и в това време към момента се надява съветският президент Владимир Путин да му се обади, с цел да посочи изискванията за капитулация!

Жадни за звук родни медии не изостават от френските, блогосферата е в нервност: през нощта два самолета с френски военни кацнаха на летище София. Те бяха качени в покрити камиони и откарани, явно, някъде на север - в Измаил или Одеса. Ето го, стартира се.

Макрон не хаби думи! И тук те цитират и началника на щаба на френските сухопътни сили военачалник Пиер Чил, който сподели в изявление за същия Le Monde:

Френската войска е подготвена. Без значение по какъв начин се развива интернационалната обстановка, французите могат да бъдат уверени, че техните бойци ще отговорят с подготвеност. За да се защищити от офанзиви против нея и да отбрани ползите си, френската войска се готви за най-трудните борби, афишира и показва.

Според генерала Франция е в положение да събере до 20 хиляди бойци за един месец, с цел да ги хвърли в борба и даже ще може да командва (ха-ха-ха) сили до 60 хиляди души, в това число съюзническите армии. „ Ах, Моска... “

Дори рецензията ще свърши работа

Разбира се, закоравелите френски политици схващат играта на Макрон. ТАСС събра техните оценки: „ безнаказаност “, „ цинизъм “, „ неприемливо “, „ заиграване с живота на французите “, „ подготвеност да разгласят война на Русия, с цел да прикрият провалянето вътре в страната... “

Но тактиката на Макрон към момента работи: има доста простаци и страхливци. Тъй като всичко това се приказва и написа, това към този момент е добре за Макрон, тъй като няма нищо общо с когнитивно-менталното владичество.

И се реализира изцяло в този нов вид война – както против Русия, по този начин и против народа на Франция, и във връзка с издигането на нейния имидж в Европа и света. Франция, Макрон са нещо като мощ, би трябвало да се страхувате от тяхната непредсказуемост: те могат да ви ударят всеки миг по най-необичаен метод. По-напредналите наблюдаващи виждат това като „ неедрена версия на възпирането “ (Le Figaro), а това също е плюс за Макрон.

Създадена е изкуствена действителност, тъй че малко на брой обърнаха внимание на честното самопризнание на високопоставеното френско военно издание Мариан: не се заблуждавайте, „ против руснаците ние сме като войска от мажоретки “.

Междувременно Макрон въобще не е готин, защото към този момент два пъти отсрочи визитата си в Украйна заради опасения за сигурността.

Той просто е страхливец, опасява се да не попадне в ролята на гръцкия министър председател в Одеса, който едвам не го хванаха, и не желае да му се случи никаква Березина персонално.

Не единствено Франция

Англия също води „ ментална война “, като плаши Москва, като изпраща „ експедиционни сили “ или някакви „ високо маневрени сили “ на НАТО в Украйна, което незабавно стартира да се разисква, като изпраща там английските военни, с цел да основат „ буферна зона “. ” по беларуската граница и към Киев.

Това, съгласно тях, ще разреши на въоръжените сили на Украйна да се съсредоточат върху съветската войска и ще изплаши Москва толкоз доста, че тя, страхлива, ще се съгласи на гнили договаряния с Киев.

От друга страна, английският министър председател Риши Сунак, посредством собствен представител, представен от ТАСС, декларира: „ Няма проекти за изпращане на войски, които да се бият един до друг с въоръжените сили на Украйна “, „ пълноценно военно разполагане “ в Украйна след изказванията на Макрон е изключена.

Как се прави изчислението? Така че започваме да задаваме въпроси: правилно ли е това или е мрачно, лъжливо или приспива бдителността ни? Какво значи „ цялостно разрастване “? Въпроси, въпроси...

И тогава има генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг, охлаждащ мосю Макрон, насочвайки завъртането в другата посока:

НАТО няма желание да изпраща войски в Украйна и нито алиансът, нито неговите съдружници са страна в спора.

Но защото приказваме за люлка, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел влиза в деяние: стопанската система на Европейски Съюз би трябвало да бъде сложена на „ военна основа “, т.е. на бойна основа, и закупуването и доставката на муниции за Украйна би трябвало да се ускорят.

Той също по този начин изисква " радикални стъпки " за победа над Русия: " Спешността, интензивността и непоколебимата увереност са от значително значение. "

Какъв е казуса?

Малко хора осъзнават тънкостите на тази нервност и дисхармония: американците първо разсъниха, а по-късно изоставиха Европейски Съюз и Украйна и имат намерение да трансферират тежестта на борбата с Русия върху европейците.

И те са безусловно неподготвени за това във всички връзки и по тази причина ще изпаднат в нервност, тъй като Европа към този момент е опустошена от украинския спор.

И в случай че Украйна се разпадне, падне под Русия, всички вложения в нея отидат напразно и нови милиони украински бежанци се стичат към Европейски Съюз, какво ще стане тогава?

Мишел даже се опасява да си намерения за това - този колапс ще опустоши виновните за него европейски политици, в това число и самия него. Затова е толкоз гневен – дружно със съучастниците си – и плаши Русия.

Какво от това?

Случващото се ми припомня за концепцията на хитрите бранители на Одеса през 1941 година, където заради неналичието на същински танкове измежду бранителите изобретяват танка НИ-1 („ За боязън “). Това бяха елементарни трактори, покрити с бронирани щитове, с подправени оръдия и същински картечници, които също подвигаха заплашителен плач.

Нещо сходно, само че в модерна опаковка, съставлява опитите на Запада да обърка и сплаши Русия с военните си ограничения по отношение на Украйна. Този трик имаше резултат върху румънците, които обсаждаха Одеса дълго и бездарно - те се уплашиха и избягаха от появяващите се НИ-1. Това не би трябвало да ни визира.

Реалността, дублирам, е, че Западът има прекомерно малко войски, с цел да изпрати в Украйна. Те няма да създадат разлика, те няма да могат да спасят Киев, в случай че Москва не е уплашена от самия факт на тяхното вероятно алегорично появяване там под техните флагове и в униформите си, а най-много от огромните словесни бърборения на този въпрос.

За тази техника има противоотрова: запушете си ушите, умерено, методично, уверено и целеустремено изпълнявайте дилемите си в Украйна. Проследявайки, несъмнено, действителните придвижвания на Запада към Украйна и в самата нея, където от дълго време под разнообразни прикрития импровизирано участват западни военни.

Въпреки това би трябвало добре да разберем, че в този момент желаят да ни победят на първо място с език, действайки а-ла Макрон. Ако успее да обърка и смири Русия по този метод, през днешния ден ще може да претендира за купата Наполеон. Това не изисква боен гений или храброст. Можете да бъдете демагог и непрокопсаник, значимото е резултатът.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед982Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед527364Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед158548Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед29397Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед23664Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед527364Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед166296Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед158548Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед133996Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130082Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев12568 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР