Франция разбира, че не може да предостави на Иран кредитна

...
Франция разбира, че не може да предостави на Иран кредитна
Коментари Харесай

САЩ: Франция да не дава заем на Иран

Франция схваща, че не може да даде на Иран кредитна линия на стойност от 15 милиарда $ за поддържане на взаимния изчерпателен проект за деяние за нуклеарна стратегия (JCPA) без утвърждение от Съединени американски щати. Това мнение изрази в четвъртък министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин на конференция във Вашингтон.

" Ние организираме акция за оказване на оптимален напън [върху Иран]. Франция схваща, че не може да даде [на Иран] кредитна линия в размер на 15 милиарда $ без наше единодушие ", сподели той и добави, че взе участие в договарянията с държавния секретар Майкъл Помпео по този въпрос сред американските и френските водачи. Министърът изясни, че даването на подобен заем на Техеран " би било нарушаване на глобите ", които Вашингтон авансово наложи.

" В тази връзка сега няма, изтъквам, предложение от Франция да даде на Иран 15 милиарда $. Има доста съвещания на разнообразни равнища ", съобщи ръководителят на ведомството. Мнучин назова " погрешна информация в медиите ", че той или други представители на администрацията на Вашингтон от висок сан желаят да отслабят антииранските наказания.

В същото време Мнучин напомни, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи готовността си да договаря с иранската страна без никакви условия. " Санкциите [срещу Иран] работят, без подозрение те имат [отрицателно] икономическо влияние върху Иран ", съобщи ръководителят на министерството на финансите.

Ръководителят на финансовия отдел счита, че едностранните наказания, наложени от Съединени американски щати, са " извънредно значим инструмент за национална сигурност, който безспорно работи ". " Ние сме доста горди, че Министерството на финансите [при актуалната администрация на Тръмп] наложи повече наказания от преди ", сподели Мнучин.

По-рано френският президент Еманюел Макрон разгласи нуждата от осъществяване на среща сред президентите на Съединени американски щати и Иран, Доналд Тръмп и Хасан Рухани. Той предложи да се разреши на Иран да продаде някои размери нефт в подмяна на редица съществени задължения. По-специално те обмислиха опцията да разрешат на Техеран да продава към 700 хиляди барела нефт дневно, както и да му даде заем от към 15 милиарда $. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР