Франция продължи победния си ход по пътя към UEFA EURO

...
Франция продължи победния си ход по пътя към UEFA EURO
Коментари Харесай

Неукротима Франция продължи наказателната си акция по пътя към UEFA EURO 2024

Франция продължи победния си ход по пътя към UEFA EURO 2024 и записа пета поредна победа в пресявките от Група „ B “, откакто надви удобно с 2:0 над Република Ирландия на „ Парк де Пренс “. Попаденията означиха Орелиен Чуамени със ужасно осъществяване в 19-ата и Маркюс Тюрам в 48-ата минута.

Гол на капитана Килиан Мбапе беше анулиран през първата част, а Усман Дембеле разтресе гредата през второто полувреме. Като цяло „ петлите “ не оставиха подозрение в превъзходството си през целия дуел, като умерено можеха да запишат и по-убедителен резултат. Единствената неприятна вест за Дидие Дешан бе травмата на Оливие Жиру през първата част.

С този триумф Франция остава корав водач в групата с цялостен актив от точки – 15, до момента в който Република Ирландия остава с три пункта на четвъртата позиция, само че с мач по-малко. В идващия кръг „ петлите “ гостуват на Нидерландия през октомври, до момента в който ирландците одобряват „ лалетата “, само че след три дни в неделя.

Селекционерът на Франция - Дидие Дешан, бе направил четири промени от последния мач на отбора, който беше през юни против Гърция (1:0). Люка Ернандес размени контузения Ибрахима Конате, като застана до брат си Тео. Адриен Рабио пък размени Едуардо Камавинга в средата на терена, Усман Дембеле влезе на мястото на Кингли Коман, а Оливие Жиру се завърна на върха на офанзивата за сметка на Рандал Коло Муани.

На вратата бе Майк Менян, а в отбрана пред него действаха Жул Кунде, Даю Упамекано и братята Ернандес. В средата на терена бяха Орелиен Чуамени и Рабио. В преди позиции бяха ситуирани Дембеле, Антоан Гризман и капитанът Килиан Мбапе, а офанзивата бе водена от Жиру.

Първият удар към една от двете порти пристигна още в третата минута, когато Адриен Рабио получи от Усман Дембеле пред наказателното поле и шутира мощно, само че в ръцете на вратаря Гавин Базуну.

Две минути по-късно Франция изпусна да излезе напред в резултата. Антоан Гризман центрира от ъглов удар, а на първа греда Адам Ида от гостите отклони с глава и идлъга вратаря си, който беше излязал да улови топката, която стигна до непокрития Килиан Мбапе, само че капитанът на домакините не очакваше това развиване и от въздуха стреля високо над вратата.

Натискът на Франция даде резултат в 19-ата минута, когато резултатът беше открит. Дембеле центрира отдясно в наказателното поле където състезател на Ирландия почисти с глава, само че единствено до Мбапе в пеналтерията. Капитанът на „ петлите “ чукна топката за Орелиен Чуамени, който с мощен удар отвън наказателното поле с десния крайник не остави никакви шансове на стража на гостите – 1:0.

Third les Bleus goal for!☄️
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР