Франция продължава защитата на световната си титла с двубой срещу

...
Франция продължава защитата на световната си титла с двубой срещу
Коментари Харесай

Съставите на Франция и Мароко за полуфинал №2 на Мондиал 2022

Франция продължава отбраната на международната си купа с дуел против приятната изненада на Мондиал 2022 Мароко. „ Петлите “ са единствено на крачка от това да играят на край на международно състезание за втори следващ път, а огромната цел е да станат едвам третият тим след Италия и Бразилия, който съумява да отбрани купата си. След като Мароко влезе в историята като първия африкански тим, който стига до полуфинал на международно състезание, в този момент „ атласките лъвове “ ще опитат благодарение на шумната поддръжка на своите почитатели да стигнат до огромния край. Там към този момент чака тимът на Аржентина, който през вчерашния ден победи Хърватия в другия полуфинал.

Адриен Рабио и Дайо Упамекано, които отсъстваха от вчерашната подготовка, защото бяха заболели, пропущат полуфинала, като вместо тях започват надлежно Юсуф Фофана и Ибрахима Конате.  Халфът на Ювентус даже не участва на стадиона, до момента в който централният защитник въпреки всичко е на пейката. Останалите избраници на Дидие Дешан са същите, които започнаха и при успеха над Англия в 1/4-финалите. Това значи, че Чуамени, който също пропусна едно занятие поради болежка в прасеца, е подготвен да излезе като титуляр. Дембеле, Жиру и Мбапе още веднъж оформят нападателното трио. 

Уалид Реграги трансформира схемата на игра и Мароко тази към този момент излиза във групировка с цели петима бранители в моментите, в които ще се пази. Добрите вести за африканския тим са, че Наиф Агер и Нусаир Мазрауи са възобновени от своите травми и стартират като титуляри. 

Франция: Лорис, Кунде, Варан, Конате, Т. Ернандес, Гризман, Чуамени, Фофана, Дембеле, Жиру, Мбапе

Мароко: Буну, Хакими, Ел Ямик, Агер, Саис, Мазрауи, Амрабат, Унахи, Зиеш, Ел-Несири, Буфал

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР