Франция продължава марша в защита на световната си титла с

...
Франция продължава марша в защита на световната си титла с
Коментари Харесай

Франция взе още една жертва, Мбапе грейна ярко

Франция продължава марша в отбрана на международната си купа с 3:1 над Полша в следващия осминафинал на Мондиала в Кипър. С два гола и асистенция блесна Килиан Мбапе, показвайки за какво е измежду най-големите звезди на футбола през днешния ден.

Оливие Жиру пък усъвършенства върха на Тиери Анри и към този момент е изпълнител №1 на " петлите " с 52 попадения. Франция чака Англия или Сенегал в борбата за място на полуфинал.

Тимът на Полша изигра може би най-силния си мач на Мондиала, само че това се оказа незадоволително за освен това от почетна загуба и отпадане.

През първото полувреме " Дружина полска " играеше като еднакъв на един от огромните любимци. Не даваше празни пространства, не позволяваше съперникът да има надзор. 

Стабилни изяви имаше Войчех Шчесни, а в края на полувремето поляците пропуснаха да поведат в резултата. Жиелински уцели Юго Лорис, последваха нови два опита, като при втория Рафаел Варан мазета от голлинията.

И стана по този начин, че отборът на Франция първи нанесе удар, оказал се може би решителен. В 44-ата Мбапе изведе Жиру и таранът счупи жадувания връх на легендата Анри.

След почивката първенците дирижираха събитията на терена, като не позволяваха на противника да ги тормози. Всичко вървеше за тях. В 74-ата Килиан Мбапе действително постави точка на каквито и да било подозрения - 2:0. 

И с цел да направи вечерта специфична, в първата минута на добавеното време с доста хубав гол с топовен шут в горния ляв ъгъл на вратата матира Шчесни за трети път.

Малко по-късно Полша получи дузпа за игра с ръка след разглеждане на ВАР. Роберт Левандовски извърши неприятно и Юго Лорис, който пък изравни върха на Лилиан Тюрам по брой мачове за Франция - 142, мазета с лекост. 

Съдията обаче реши, че вратарят е направил нарушаване, скачайки по-рано напред, по този начин се стигна до пребиване и този път Лева порази задачата.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР