Франция привлече осем партньори от ЕС в европейска група за

...
Франция привлече осем партньори от ЕС в европейска група за
Коментари Харесай

Девет членки на ЕС подкрепиха план за европейска група за военна намеса

Франция притегли осем сътрудници от Европейски Съюз в европейска група за военна интервенция, която да може в къси периоди да извършва военна интервенция, евакуация в страна с боен спор или помощ при злополучие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Целта е да се реагира на рецесии наоколо до границите на Европа без НАТО или Съединени американски щати.

Един от участниците в Инициативата за европейска интервенция (ИЕН) е Англия. Париж се пробва да задържи Лондон зает в европейската защита и след Брекзит, отбелязва Ройтерс.

„ Искаме да развием съдействие сред страни с политическа воля и боен потенциал за интервенция при нужда, когато решат това, при разнообразни сюжети, освен военни, а и цивилни “, изясни френската министърка на защитата Флоранс Парли.

Тя сподели това след подписването на писмо за планове от деветте участнички в самодейността на гала в понеделник в Люксембург, където през днешния ден имаше среща на министрите на защитата на Европейски Съюз.

В самодейността с изключение на Франция вземат участие Германия, Белгия, Дания, Холандия, Естония, Португалия, Испания и Англия. По-рано Италия също бе дала единодушие, само че новото ѝ държавно управление се нуждае от малко време да изследва всички разновидности, изясни Парли и увери, че въпросът е по-скоро фиктивен, в сравнение с всъщност.

Инициативата е отворена и за други страни. Целта ѝ е да добавя НАТО. Така Европа съответно способства към желаното от президента Доналд Тръмп положително действие на алианса, съобщи Парли.

Тя увери, че ИЕН ще обслужва лансираната през декември от Европейски Съюз отбранителна конструкция, известна като Постоянно структурирано съдействие (ПСС), а няма да я дублира. Целта на ПСС е да се развиват отбранителните качества и да се влага в взаимни планове.

На срещата си в Люксембург министрите на защитата на Европейски Съюз утвърдиха разпоредбите на работа на ПСС, което ще бъде подкрепено от многомилиарден европейски защитителен фонд от 2021 година Англия няма да прави вноски в него, защото напуща Европейски Съюз през март следващата година, само че Лондон се надява да взе участие в някои отбранителни планове като страна отвън Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР