Франция предупреди, че няма да има по-добро предложение за Иран

...
Франция предупреди, че няма да има по-добро предложение за Иран
Коментари Харесай

ЕС предупреди Иран да не очаква по-добро предложение за ядрената сделка

Франция предизвести, че няма да има по-добро предложение за Иран за обновяване на нуклеарната договорка със международните сили , оповестява " Ройтерс ".

В коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк френският външен министър Катрин Колона съобщи, че зависи от Техеран да вземе решение в този момент с координатора на Европейски Съюз за договарянията, само че добави, че вижда дребен късмет за прогрес тази седмица.

" Няма да има по-добро предложение на масата и зависи от Иран да вземе верните решения , акцентира тя и посочи, че не се подхващат никакви начинания за излизане от

Изявлението й беше подкрепено и от висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, който координира договарянията. Той също уточни, че не вижда изгледи за прогрес по време на срещата на международните водачи тази седмица.

" Направено е предложение от координатора на Европейски Съюз и то ще остане на масата. Не виждам по-добро решение и то няма да стане невалидно " , съобщи Борел.
 Борел призна, че договарянията по нуклеарната договорка са в застой
Борел призна, че договарянията по нуклеарната договорка са в застой

Събитията в Съединени американски щати и други проблеми пречат да се реализира съглашение

През последната година и половина Жозеп Борел се опита да съживи нуклеарното съглашение с Иран от 2015 г ., съществено наранено, откакто тогавашният президент Доналд Тръмп накара Америка да се отдръпна от него през 2018 година

Иран отговори, като анулира придържането си към уговорките си, доста за наблюдаване, ръководени от нуклеарния наблюдаващ на Организация на обединените нации, Международната организация за атомна сила (МААЕ).
 Иран съвсем изключва среща Байдън-Раиси
Иран съвсем изключва среща Байдън-Раиси

Двамата ще вземат участие тази седмица в годишната среща на Общото заседание на Организация на обединените нации

Миналия месец Борел показа текст, който той разказа по това време като " финален " и към момента смята най-хубавата точка на равновесие сред позициите на всички ".

Иран обаче се придържа към настояването МААЕ да приключи свое р азследване, почнало, когато организацията откри следи от нуклеарен материал в три недекларирани обекта.

Европейските страни по нуклеарната договорка - Англия, Франция и Германия, към този момент обявиха, че имат " съществени подозрения " по отношение на искреността на Иран в желанието си за възобновяване на пакта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР