Франция представи днес пакет от мерки в подкрепа на своята

...
Франция представи днес пакет от мерки в подкрепа на своята
Коментари Харесай

Франция спасява космическата си индустрия с план за 15 млрд. евро

Франция показа през днешния ден пакет от ограничения в поддръжка на своята галактическа промишленост на стойност 15 милиарда евро, като предизвести, че 100 000 работни места са директно застрашени заради спада в бранша, държащ се на коронавирусната рецесия, осведоми Reuters.

Планът включва капиталов фонд с първичен размер 500 млн. евро. Целта е той да бъде повишен до 1 милиарда евро и да подтиква развиването на средноголеми снабдители. Предвидени са още 300 млн. евро, посредством които да се помогне на подизпълнители в сектора да модернизират заводите си.

„ Трябва да спасим нашата галактическа промишленост “, сподели финансовият министър Бруно Льо Мейр, до момента в който представяte проекта за помощ, като добави, че Европа няма да жертва мястото си на международния пазар - символизирано от основания във Франция самолетостроител Airbus (AIR.PA) - на американския колос Boeing (BA.N) или идният съперник на Китай за основаване на самолети COMAC.

Ще се влагат 1,5 милиарда евро за интервал от три години в поддръжка на проучванията на нови авиотехнологии, щадящи околната среда, като тази година ще се дават 300 млн. евро. 

„ Общо този проект ще съставлява над 15 милиарда евро помощ, вложения, заеми и гаранции “, се споделя в изказване на държавното управление. Общата стойност включва 7 милиарда евро помощ, към този момент оповестена за Air France (AIRF.PA), и ускорение на съществуващите поръчки за танкери Airbus и различен боен комплект. Планът укрепва някои ограничения, които към този момент са в действие, като схеми за неплатен отпуск и кредитни гаранции за износа.

Освен това, Франция към този момент се е договорила едногодишен мораториум върху изплащането на главницата на заеми за самолети, подкрепени от организации за експортно кредитиране от март 2020 година с Англия, Германия и Италия - ход на стойност 1,5 милиарда евро. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР