Франция предлага шофьорите да се връщат на 3-4 седмици у

...
Франция предлага шофьорите да се връщат на 3-4 седмици у
Коментари Харесай

Това Е Вече Прекалено! Френска Евродепутатка Нанесе Най-Жестоката Обида На България! Вижте В Какво Обвини Тираджиите Ни!

Франция предлага водачите да се връщат на 3-4 седмици вкъщи против ограничаването на каботажните транспорти против условието да се спи в хотел без да има охраняеми паркинги за камиони и след 3-я ден в една страна да се заплаща като командировка минималната работна заплата на мястото, където се намират.

Нашите превозвачи са срещу. Според тях това ще убие бизнеса им, а хиляди водачи ще останат безработни.

Изказването също беше посрещнато с неразбиране от българския отрасъл. Средната заплата на интернационалните водачи е към 2000 евро, а работата им се подчинява на строги правила и надзор.

Това са клевети, имащи за цел да прокарат лобистките оферти в " Пакет Мобилност 1 ", който ще се гласоподава на 4 юни Европейския парламент, считат и работодатели и синдикати. По думите им задачата на тези оферти е българският отрасъл да бъде изхвърлен от пазара.

Кристин Рево Д " Алон Бонфоа отказала коментар за бългаската медия с извинението, че няма време. В изявлението си за държавното радио френският евродепутат съобщи, че бизнес, който е по-голям от живота на водачите е недопустим:

" Ако този бизнес е в ущърб на живота на служащите, това не е правилно. Робството е отстранено преди доста години ", е споделила Бонфоа.

" Интересно тя къде видя вързани водачи в колите. Аз не знам за такива да ги връзват с вериги или с белезници в колите, с цел да не може да почиват или да си седят у дома ", сподели Александър Стамболийски, президент на националния транспортен профсъюз Съюз на българските транспортни служащи.

Ангел Траков, ръководител на УС на Съюз на интернационалните превозвачи, в чиято компания работят 450 водачи, пък съобщи, че не се усеща като робовладелец:

" Робство против 2000 евро?! Бих попитал кой човек няма да стане плебей за толкоз пари?Нашите водачи нямам доверие да се усещат като плебеи. В моите очи това е цялостна небивалица. Ползват едни и същи камиони, едни и същи паркинги, едни и същи пътища. Кое тъкмо е робското? "

Васил Пиронков, ръководителят на Националното съдружие на автобусните превозвачи, който има и компания за тежкотоварни транспорти, посочи от своя страна, че от 65 000 български камиона към 48 000 са " Евро 5 " и по-висока категория.

Георги Петърнейчев, ръководител на Асоциацията на българските предприятия за интернационалните транспорти и пътищата посочи, че при положение на заболяване интернационалните водачи разполагат със застраховки:

" Има специфична здравна застраховка, с която отива в която и да е болница, одобряват го, лекуват го. Няма никакви проблеми и няма нищо правилно във всичко това ".

Кристин Рево Д " Алон Бонфоа описа, че когато е била в България през септември за среща с министъра на превоза, притежателите и водачите не са поискали синдикатите да участват. Все отново обаче било проведено заседание, на което водачите обяснили, че не могат да продължат да работят при тези условия.

" Защото доста от тях се разболяват, взимат дрога, с цел да са будни и да устоят ", сподели Бонфоа.

Като неистина дефинира това изказване Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф Съюз на интернационалните превозвачи
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР