Франция предлага шофьорите да се връщат на 3-4 седмици у

...
Франция предлага шофьорите да се връщат на 3-4 седмици у
Коментари Харесай

Френска евродепутатка засегна пряко българските тираджии


Франция предлага водачите да се връщат на 3-4 седмици вкъщи против ограничаването на каботажните транспорти против условието да се спи в хотел без да има охраняеми паркинги за камиони и след 3-я ден в една страна да се заплаща като командировка минималната работна заплата на мястото, където се намират.

Нашите превозвачи са срещу. Според тях това ще убие бизнеса им, а хиляди водачи ще останат безработни.

Изказването също беше посрещнато с неразбиране от българския отрасъл. Средната заплата на интернационалните водачи е към 2000 евро, а работата им се подчинява на строги правила и надзор.

Това са клевети, имащи за цел да прокарат лобистките оферти в "Пакет Мобилност 1 ", който ще се гласоподава на 4 юни Европейския парламент, считат и работодатели и синдикати. По думите им задачата на тези оферти е българският отрасъл да бъде изхвърлен от пазара.

Кристин Рево Д "Алон Бонфоа отказала коментар за бългаската медия с извинението, че няма време. В изявлението си за държавното радио френският евродепутат съобщи, че бизнес, който е по-голям от живота на водачите е недопустим:

"Ако този бизнес е в ущърб на живота на служащите, това не е правилно. Робството е отстранено преди доста години ", е споделила Бонфоа.

"Интересно тя къде видя вързани водачи в колите. Аз не знам за такива да ги връзват с вериги или с белезници в колите, с цел да не може да почиват или да си седят у дома ", сподели Александър Стамболийски, президент на националния транспортен профсъюз Съюз на българските транспортни служащи.

Ангел Траков, ръководител на УС на Съюз на интернационалните превозвачи, в чиято компания работят 450 водачи, пък съобщи, че не се усеща като робовладелец:

"Робство против 2000 евро?! Бих попитал кой човек няма да стане плебей за толкоз пари?Нашите водачи нямам доверие да се усещат като плебеи. В моите очи това е цялостна небивалица. Ползват едни и същи камиони, едни и същи паркинги, едни и същи пътища. Кое тъкмо е робското? "

Васил Пиронков, ръководителят на Националното съдружие на автобусните превозвачи, който има и компания за тежкотоварни транспорти, посочи от своя страна, че от 65 000 български камиона към 48 000 са "Евро 5 " и по-висока категория.

Георги Петърнейчев, ръководител на Асоциацията на българските предприятия за интернационалните транспорти и пътищата посочи, че при положение на заболяване интернационалните водачи разполагат със застраховки:

"Има специфична здравна застраховка, с която отива в която и да е болница, одобряват го, лекуват го. Няма никакви проблеми и няма нищо правилно във всичко това ".

Кристин Рево Д "Алон Бонфоа описа, че когато е била в България през септември за среща с министъра на превоза, притежателите и водачите не са поискали синдикатите да участват. Все отново обаче било проведено заседание, на което водачите обяснили, че не могат да продължат да работят при тези условия.

"Защото доста от тях се разболяват, взимат дрога, с цел да са будни и да устоят ", сподели Бонфоа.

Като неистина дефинира това изказване Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф Съюз на интернационалните превозвачи. /bradva.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР