Франция, Португалия и Белгия станаха първите три отбора, които си

...
Франция, Португалия и Белгия станаха първите три отбора, които си
Коментари Харесай

Франция, Португалия и Белгия се класираха за Евро 2024


Франция, Португалия и Белгия станаха първите три тима, които си осигуриха присъединяване на Евро 2024. Място там към този момент има и домакинът Германия.

Франция се класира след шеста поредна победа в група В. Сините се оправиха с Нидерландия с 2:1 в Амстердам. 56 000 фенове видяха два гола на  – в седмата и в 53-ата минута. Той има във всички шампионати от началото на сезона. За лалетата прецизен беше Куилиндши Хартман в 83-ата минута. Това беше и първият гол, който Франция позволи в квалификациите.

Французите имат 18 точки в група B и са недостижими на върха. Втори в групата с 12 т. излезе Гърция, трети е Нидерландия с 9 точки. След три дни в Атина гърците одобряват лалетата.

В група J Португалия победи Словакия с 3:2. Това е седми следващ триумф за иберийците. Те също позволиха първи гол във вратата си в тези квалификации.

Гонзало Рамош откри под дъжда в 18-ата минута. В 29-ата Кристиано Роналдо се разписа от дузпа за 2:0. Давид Ханцко върна едно попадение за словаците в 69-ата минута, само че единствено четири по-късно Роналдо добави още един гол. Крайният резултат оформи Станислав Лоботка в 80-ата минута.

За Роналдо това е шесто класиране на европейско състезание, като той е единственият футболист с сходно достижение. Той има.

Португалците имат 21 т., а с 13 е Словакия, който след няколко дни гостува на третия Люксембург (11 т.).

Във Виена Белгия победи Австрия с 3:2 в пряк конфликт за първата позиция. Доди Лукебакио в 12-ата и 55-ата минута, и Ромелу Лукаку в 58-ата, дадоха задатък от 3:0 на гостите.. Конрад Лаймер върна едно попадение в 72-ата минута, а малко по-късно Белгия остана с 10 души след червен картон на Амаду Онана. В 84-ата минута Марсел Забитцер направи 2:3, само че Австрия не съумя да изравни.

Белгия води в група F с 16 т., до момента в който австрийците с 13 т. са сигурни за втората позиция.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР