Франция подкрепя мащабната трансформация на Европейския съюз и се надява

...
Франция подкрепя мащабната трансформация на Европейския съюз и се надява
Коментари Харесай

Макрон обеща до юни да е готов с проекта си за мащабни реформи в ЕС


Франция поддържа огромната промяна на Европейския съюз и се надява до юни месец тази година да е подготвена с правенето на съответния план за промяна. Той сподели пред кореспонденти в петък президентът на републиката Еманюел Макрон преди срещата си в Елисейския замък с немския канцлер Ангела Меркел.

"Днес стартира значим стадий, по време на който ще би трябвало да работим интензивно за решенията си в кратковременен проект, както и за правенето на средносрочните и дълготрайните вероятности за нашия Европейски съюз, който се нуждае от тях повече, в сравнение с преди няколко месеца", разгласи френският държавен глава по време на взаимното си изказване с Меркел за медийните представители.

Както акцентира Макрон, става въпрос за създаването на "ясен и упорит план" за трансформацията на Европейски Съюз в редица основни области.

"Изключително значимо е да изградим дружно този нов ангажимент. Срокът ни за тази задача е до юни “, съобщи Макрон и разгласи, че проектът за деяние ще обгръща икономическия и валутен съюз, миграционната политика, политиката за защита и образованието.

„ Ще вложим в това цялата си сила “, увери още той.

Работата по този план, добави френският президент, е изключително значима както за Франция, по този начин и за Германия, в лицето на рисковото обостряне на интернационалните несъгласия. Той напомни, че един от огромните удари против „ единната Европа “ е било решението на Англия да се отдръпна от блока, което е довело до "нарушаване на салдото в Европа." Друга демонстрация на дестабилизация са били и резултатите от последните парламентарни избори в Италия, където завоюваха популистките и евроскептични сили.

"Това ни разреши да осъзнаем всичките последствия от дълготрайните стопански компликации и миграционните проблеми, които по този начин и не съумяхме да контролираме напълно “, призна Макрон. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР