Франция победи Перу с 1:0 във втората си среща от

...
Франция победи Перу с 1:0 във втората си среща от
Коментари Харесай

Франция на 1/8-финал, Мбапе влезе в историята

Франция победи Перу с 1:0 във втората си среща от група С на Мондиала в Русия с гол в 34-ата минута на Килиан Мбапе. " Петлите " изиграха страхотна първа част, само че във втората отстъпиха самодейността, макар което са на 1/8-финал дружно с Русия и Уругвай.

Двубоят стартира с напън на Франция, а Гризман пропусна да открие резултата в 16-ата минута, а Перу отвърна с изстрел на Гереро четвърт час по-късно. " Петлите " стигнаха до гол в 34-ата минута, когато Мбапе откри след инцидентен рикошет и стана най-младият голмайстор на Франция на международни шампионати, измествайки Давид Трезеге. До края на полувремето Франция пропусна още няколко положителни положения след бързи контраатаки. 

Втората част започва с напън на Перу, довел до удар в гредата, до момента в който французите понижиха оборотите и не нападнаха с нужната заостреност. Двамата отбора не направиха нужното за основаването на чисти голови положения и резултатът разумно остана неизменен.

Франция поведе в класирането и ще се нуждае от хикс против Дания идния вторник, с цел да приключи групата като номер 1. Австралия и Перу пък ще се срещнат за установяване на третия отбор в класирането.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР