Франция планира да разшири законодателството, защитаващо нейните стратегически индустрии от

...
Франция планира да разшири законодателството, защитаващо нейните стратегически индустрии от
Коментари Харесай

Франция ограничава чуждите инвестиции

Франция възнамерява да разшири законодателството, защитаващо нейните " стратегически " промишлености от непознати поглъщания, като добави към листата технологии като изкуствен интелект, сподели министърът на стопанската система Брюно льо Мер, съобщи БГНЕС.

" Не се заблуждавайте, Франция е отворена страна и желаеме Франция да стане привлекателна " за задграничните вложители, сподели Льо Мер на конференция. Въпреки това, " откритостта не значи разграбване на нашите технологии, ноу-хау, нашите гении ".

През 2014 година Франция одобри по този начин наречения закон Монтбур, определящ прецизен контрол над непознатите предложения за компании в основни браншове като енергетиката и превоза.

Льо Мер съобщи, че Франция в този момент ще дефинира " нова капиталова теория ", с цел да обезпечи по-голяма изясненост по отношение на вложенията на задгранични групи. Сега Париж също по този начин ще гледа на цифровите браншове, в това число съхранението на данни и изкуствения разсъдък, като на стратегически браншове, обект на прецизен контрол, в случай че има задгранични акционери.

Франция ще изиска от Европейската комисия, дружно с Германия, Италия и Испания, да формулират правила за задграничните вложения в Европа, акцентирайки нуждата от " отбрана на националните ползи ".

Този ход съответствува с решението на кабинета на Германия предходната година да ускори вниманието върху придобиванията на компании в стратегически браншове от купувачи отвън Европейски Съюз, като реагира на безпокойството в цяла Европа във връзка с китайските поглъщания.

Льо Мер, който съпровожда президента Еманюел Макрон по време на визитата му в Китай по-рано този месец, прикани за " взаимност " с комерсиалните сътрудници на Франция и спазването на " ясни правила ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР