Франция планира да поиска от някои от нейните производители на

...
Франция планира да поиска от някои от нейните производители на
Коментари Харесай

След Германия и Чехия, и френски военни концерни ще изнасят производство в Украйна

Франция възнамерява да изиска от някои от нейните производители на оръжия да създават по този начин нужното военно съоръжение непосредствено на украинска земя, с цел да оказват помощ на страната във войната й против Русия, сподели в петък министърът на защитата Себастиен Лекорню, представен от Ройтерс.

" Три френски компании ще основат партньорства с украински компании, по-специално в секторите на безпилотните самолети и наземното съоръжение, с цел да създават аварийни елементи на украинска земя, а може би и муниции в бъдеще ", сподели той.

" Идеята е първите индустриални единици да проработят това лято ", добави Лекорню.

Той загатна, че участващите компании ще включват производителя на танкове KNDS, холдинговата конструкция, образувана от френската Nexter и немската Krauss-Maffei-Wegmann.

На 6 март  " Чехословашката група " (CSG), един от най-големите производители на муниции в Европа, разгласи, че иска да влага стотици милиони евро в Украйна чрез взаимни предприятия, с цел да увеличи отбранителния потенциал на страната. Това съобщи в сряда притежателят на CSG Михал Стрнад, представен от Ройтерс.

Германският защитителен концерн Rheinmetall съобщи, че ще построи цех за произвеждане на муниции в Украйна. Компанията е подписала меморандум за това по време на Мюнхенската конференция по сигурността.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР