Франция отлага окончателното подписване от Европейския съюз (ЕС) на договор

...
Франция отлага окончателното подписване от Европейския съюз (ЕС) на договор
Коментари Харесай

Франция блокира договор за доставка на 1,8 млрд. ваксини на Pfizer за ЕС?

Франция отсрочва окончателното сключване от Европейския съюз (ЕС) на контракт с американската компания и нейния немски сътрудник BioNTech за доставка на 1,8 милиарда дози ваксина против новия ковид на общността до 2023 година. Това заяви немският вестник Die Welt, базирайки се на дипломатически източници.
Според изданието договорът е трябвало да бъде утвърден от колегията на Европейската комисия предходната седмица, само че това не се е случило. Единодушното утвърждение е причина за сключване на документа и предаването му на страните членки на общността. В доста връзки повода за блокирането, съгласно Die Welt, се дължи на позицията на европейския комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон в интерес на увеличението на потенциала за произвеждане на ваксини на равнище Европейски Съюз. Бретон на съвещание на Съвета на Европейска комисия се опълчи на контракта с Pfizer и BioNTech. Европейската комисия обаче отхвърли да удостовери тази информация, съобщи организация Фокус.
 Г-20 ще се ангажират със скица на СЗО за Covid ваксини, медикаменти и проби за по-бедните страни Г-20 ще се ангажират със скица на СЗО за Covid ваксини, медикаменти и проби за по-бедните страни
Лидерите на страните от Г-20 за първи път ще се ангажират с финансирането на скица на Световната здравна организация, с която ще се оси...
Както вестникът написа, френският представител в комисията на Европейски Съюз за публични поръчки за ваксини съзнателно забавя процеса на договаряне. Претекстът е повтарящи се проблеми, механически въпроси и претенции за уточнения. Според дипломатическия източник на вестника в Европейски Съюз Париж наподобява се стреми да реалокира индустриалните мощности във Франция, с цел да създава препарата, създаден от консорциума BioNTech-Pfizer. В същото време на територията на самата Франция, както припомня изданието, няма заводи, произвеждащи сертифицирани ваксини въз основата на иРНК.
На 6 май ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че Европейският съюз е покрай подписването на нов контракт с американската компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech за доставка на 1,8 милиарда дози ваксини на общността до 2023 година. Според нея Европейски Съюз ще " имунизира 30 европейци всяка секунда ". Според формалната тактика за имунизация, утвърдена от Европейска комисия, Европейският съюз би трябвало да приключи имунизацията на 70% от възрастното население до края на септември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР