Франция остава най-привлекателната дестинация в Европа за преки чуждестранни инвестиции

...
Франция остава най-привлекателната дестинация в Европа за преки чуждестранни инвестиции
Коментари Харесай

Новите инвестиционни проекти в Европа се забавят

Франция остава най-привлекателната дестинация в Европа за директни задгранични вложения през 2023 година Проучването на EY, оповестено в четвъртък и представено от POLITICO, демонстрира още, че новите планове в Европа като цяло се забавят.

За пета поредна година Франция побеждава Обединеното кралство и финиширалата на трето място Германия, само че EY предизвестява, че европейското водачество на Париж може да бъде изправено пред предизвикването на „ продължителната разлика в конкурентоспособността, дружно с последствията от преобладаващия обществен климат и скорошната енергийна рецесия “.

Финансирането, разноските за труд и налозите – главните правила на конкурентоспособността – към момента се смятат за дефекти “, се споделя в отчета.

Анализаторите на EY акцентират и спадащото качество на живота, приписвано на френския „ обществен климат “. Франция отбелязва спад и при плановете за научноизследователска и развойна активност – с 15 % на годишна база.

Инвестиционните планове са намалели с 4 % в цяла Европа – като Франция и Германия регистрират спад надлежно с 5 и 12 %. Въпреки че към момента изостава, Обединеното кралство следва друга наклонност – директните задгранични вложения порастват с 6%.

През 2023 година вложителите видяха известното връщане към стабилността на английските пазари, откакто 2022 година беше помрачена от политическа неустойчивост с трима разнообразни министър-председатели и скок на енергийните цени “, акцентира консултантът на EY Франция Марк Лермит.

Германия остава в клопката на ограничавания напредък, високите разноски за сила и несигурността към потенциала на страната да обезпечи своите енергийни потребности.

Ниската безработица, комплицираната администрация и високите разноски за труд сега лимитират способността на Германия да притегля повече задгранични компании “, написа Лермит.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР