Франция осъжда изявлението на руския президент Владимир Путин относно споразумението

...
Франция осъжда изявлението на руския президент Владимир Путин относно споразумението
Коментари Харесай

И Франция осъди намерението на Путин за ядрените оръжия

Франция осъжда изказването на съветския президент Владимир Путин по отношение на съглашението с Беларус за разполагане на тактически нуклеарни оръжия на територията на последната. Това заяви в изказването си в неделя френското външно министерство.

" Франция осъжда изказването на съветския президент за подписано съглашение сред Русия и Беларус за разполагане на нуклеарни оръжия там ", се споделя в изказването.

Отбелязва се, че след преустановяването на присъединяване на Русия в Договора за очистване на ракетите със междинен обхват и ракети с по-малък обхват (Нов СТАРТ) предишния февруари, това съглашение съставлява спомагателен детайл от ерозията на интернационалната архитектура на контрола върху въоръженията и стратегическата непоклатимост в Европа.

" Франция удостоверява смисъла, което придава на спазването на декларацията от 3 януари 2022 година, утвърдена от Владимир Путин и всички държавни или държавни ръководители от P5, за попречване на нуклеарна война и конкуренция във въоръжаването. Той приканва Русия да показва отговорност, която се чака от една нуклеарна мощ, и да преразгледа това дестабилизиращо съглашение ", се споделя в изказването.
 НАТО: Разполагането на нуклеарни ракети в Беларус е рисково и безконтролно
НАТО: Разполагането на нуклеарни ракети в Беларус е рисково и безконтролно

Украйна желае незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации

Както беше обявено, Путин сподели, че Русия ще разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус. По-рано, през февруари тази година, той сподели, че Русия отдръпва присъединяване си в Договора за редуциране на стратегическите настъпателни въоръжения, подписан със Съединени американски щати (НОВ СТАРТ), макар че наредбите на договорния документ не плануват опция за неговото " прекратяване ".

Изявлението на Путин към този момент бе наказано от Европейски Съюз и НАТО като безконтролно. Отделни страни упрекнаха Русия, че въвлича Беларус във войната. Според Съединени американски щати към този момент няма индикации, че нуклеарни оръжия са премествани. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР