Франция обяви план за спасяване на туристическия си сектор в

...
Франция обяви план за спасяване на туристическия си сектор в
Коментари Харесай

С 18 млрд. евро Франция ще спасява туризма си

Франция разгласи проект за избавяне на туристическия си бранш в размер на 18 милиарда евро, откакто една от най-туристическите страни в света беше тежко ударена от пандемията, съобщи БГНЕС.
Планът включва 1.3 милиарда евро директни обществени вложения, както и обезпечени от страната заеми и уголемен достъп до „ Фонд за взаимност “, заяви министър председателят Едуар Филип.
" Каквото и да се стовари върху туризма, явно се отразява на Франция ", сподели министър председателят, наблягайки значимостта от възраждането на бранш, който генерира близо осем % от икономическата продукция на страната и обезпечава работа за към два милиона души.
1.3 милиарда евро " ще генерират частни вложения " за общи директни вложения в бранша на стойност към седем милиарда евро, сподели Филип.
Към това се прибавят редица други ограничения за помощ на бранша, които включват отлагане на изплащането на заеми, намесата на държавното управление съставлява „ ангажимент от над 18 милиарда евро в обществените финанси: без казус, той е огромен, нужен е “, сподели министър председателят.
Миналата година близо 90 милиона задгранични туристи минаха през Франция, сподели министър председателят, само че националното блокиране за ограничение на разпространяването на ковид докара до закриване на 95 % от хотелите му от средата на март.
Според премиера няма огромна сигурност, заради това “което не знаем за еволюцията на вируса, само че би трябвало да зададем курс и да отворим хоризонти “.
Филип сподели още, че на французите ще бъде позволено да отпътуват за летните ваканции през юли и август - само че единствено във Франция и нейните задгранични департаменти.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР