Франция обяви национален план за икономия на енергия, в който

...
Франция обяви национален план за икономия на енергия, в който
Коментари Харесай

Франция обяви национален план за икономия на енергия

Франция разгласи народен проект за спестовност на сила, в който се залага на изключване на осветлението и по-ниски температури в пространствата. Целта е да не се допусне енергиен срив през зимата.

Френската нуклеарна енергетика се бори с понижаване на мощностите поради насилствена подръжка на стареещите реактори. До 2024 година енергийната консумация във Франция би трябвало да бъде понижена с 10 % по отношение на нивата от 2019 година По-далечната цел е въглеродна индиферентност до 2050 година посредством понижаване на енергийната консумация с 40 на 100.

" В последна сметка е нужна смяна в държанието ни. Да се върнем към това, което нашите баби и дядовци са правили доста сполучливо: ограничения, подбудени от здравия разсъдък, събирането на боклуци, нюх за цената и скъпоценната природа на тази сила ", съобщи Аниес Пание Рюнашер - министър на енергетиката на Франция.

Правителството ще даде образец като подържа температура от 19 градуса в публичните здания и до 18 по Целзий в дните, когато мрежата е натоварена. Сред другите ограничения са понижаване потреблението на топла вода в тоалетните и поощряване на работата от у дома.

Въвежда се ограничаване на скоростта до 110 километра в час за държавните чиновници, които ръководят държавни коли. Кабинетът е заделил близо 800 милиона евро за енергийна успеваемост на бита. Пакетът включва 9 хиляди евро на домакинство за преход от газов бойлер към по-икономичните термопомпи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР