Франция обяви, че планира "постепенно" да забрани фермите за норки

...
Франция обяви, че планира "постепенно" да забрани фермите за норки
Коментари Харесай

Франция забрани дивите животни в пътуващите циркове и фермите за норки

Франция разгласи, че възнамерява "постепенно " да забрани фермите за норки в страната, потреблението на диви животни в пътуващи циркове и развъждането на косатки и делфини в плен, предават международните информационни организации.

Министърът на околната среда Барбара Помпили разкри ограниченията. Тя означи, че "нашето отношение към дивите животни се трансформира ".
Франция има три делфинариума. Те повече няма да могат да развъждат или одобряват нови делфини и косатки.

От организацията за етично отнасяне на животните PETA приветстваха решението като "историческа победа ". Отворихме бутилките с шампанско. Благодарим на всички тези, които ни помогнаха това да се случи, обявиха от PETA.

Благотворителната организация 30 Millions Friends също приветства възбраната.

Но Барбара Помпили не сподели съответно по кое време ще бъдат затворени фермите за норки и ще бъде неразрешено потреблението на диви животни в развлекателната промишленост. Тя означи, че ще стане през идващите години.

Посочването на съответна дата няма да реши всички проблеми, счита министърът. Барбара Помпили заяви още, че в страната няма да се построяват нови делфинариуми.

Френските циркове употребяват към 500 диви животни все още.

Министърът на околната среда увери, че държавното управление ще подкрепи финансово цирковите и делфинариумите, с цел да се приспособяват със възбраната. Ще им бъдат отпуснати 9,3 милиона евро.

Повече от 20 европейски страни не разрешиха или ограничиха дивите животни в цирковете. Около 400 локални съвета във Франция към този момент постановиха такива забрани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР