Франция обвини Турция в постоянни нарушения на оръжейното ембарго за

...
Франция обвини Турция в постоянни нарушения на оръжейното ембарго за
Коментари Харесай

Франция обвини Турция, че е пречка пред примирието в Либия

Франция упрекна Турция в непрекъснати нарушавания на оръжейното ембарго за Либия и я окачестви като спънка пред обезпечаването на помирение в тази страна, съобщи Асошиейтед прес.

" Главната спънка пред установяването на мир и непоклатимост в Либия през днешния ден лежи в систематичното нарушение на оръжейното ембраго на Организация на обединените нации, в частност от Турция, макар уговорките, поети на договарянията в Берлин по-рано тази година ", съобщи френското външно министерство.

" Подкрепата на Анкара за Правителството на националното единодушие опонира непосредствено на напъните за обезпечаване на помирение, каквото ние поддържаме ", съобщи министерството. " Подкрепата е затруднена от враждебните и неприемливи дейности на турските военноморски сили по отношение на съдружници от НАТО, които имат за цел да подкопаят полаганите старания за осъществяване на оръжейното ембарго на Организация на обединените нации ", се добавя в известието.

Европейският съюз организира от 1 април интервенция в Средиземно море, която има за задача да наложи оръжейното ембарго на Организация на обединените нации за Либия. Турция, член на НАТО, подозира обаче, че интервенцията е прекомерно съсредоточена върху интернационално приетото държавно управление в Триполи и не задоволително върху противниковите сили на Халифа Хафтар, който стартира атака през април предходната година за завладяване на столицата.

Хафтар е подкрепян от Франция, Русия, Йордания, ОАЕ и други основни арабски страни. Турция поддържа държавното управление в Триполи, ръководено от Файез Сарадж, и през януари изпрати военнослужещи и наемници, които да бранят столицата. Италия и Катар също са на страната на Сарадж в спора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР