Франция няма право да откаже достъп до територията си на

...
Франция няма право да откаже достъп до територията си на
Коментари Харесай

Има ли право Франция да откаже достъп на български граждани?

Франция няма право да откаже достъп до територията си на сезонни служащи, в случай че те са жители на Европейски Съюз. Това разгласи пред БНР Кантен Декамп, който пази групата от 73 българи, отпътували като берачи на ягоди, които бяха наложително върнати у нас поради ограниченията против ковид.

" Всъщност въпросите са два. Смятаме, че не може да се отхвърля достъп до френска земя на български жители, в случай, че България е член на Европейския съюз. И това е едната страна на желае. Другата е, че те са били сложени в особени условия - да чакат в нещо, което е сред хотел и затвор. Телефоните им са конфискувани, няма интернет. И това е посягане над човешките права. Може да се каже, че изискванията са унизителни. Тук не става въпрос за нарушители, а за хора, които идват да работят във Франция, а се оказват лишени от разнообразни права и свободи, без да са го заслужили ", съобщи Декамп.

Той изясни, че чака съдът да се произнесе в доста къси периоди по жалбата на българите против недопускането им. Според него българите могат да желаят отменяне на експулсирането и да претендират за обезщетение. Твърди евентуално е обаче съдът да стартира ново дело поради променените условия.

" Искането беше за тяхното освобождение и опцията да влязат на френска територия. Сега обаче те на процедура са освободени и са се завърнали в родината си. Затова съдията може да реши, че към този момент събитията са други и да изиска нова процедура, което евентуално ще се случи”, сподели адвоактът.

Според него френските управляващи постоянно експулсират, само че в множеството случаи става дума за хора, които имат възбрана за влизане в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР