Франция няма да приеме окончателно комюнике от срещата на Г-20,

...
Франция няма да приеме окончателно комюнике от срещата на Г-20,
Коментари Харесай

Франция настоява Г-20 да обърне специално внимание на Парижкото споразумение за климата

Франция няма да одобри дефинитивно официално съобщение от срещата на Г-20, което не загатва Парижкото съглашение за климата. Това разгласи чиновник от Елисейския замък, представен от " Ройтерс ".

" Чух доста хора да споделят " имам червени линии ", а има доста хора, които споделят, че към този момент не желаят да подписват официални съобщения на Г-7 или Г-20, тъй като са налице тези червени линии ", посочи служителят от администрацията на френския президент Еманюел Макрон.

" Що се отнася до мен, аз имам една алена линия. Ако не приказваме за Парижкото съглашение и в случай че не реализираме съглашение по него сред 20-те страни членки, към този момент няма да сме в положение да защитим задачите си по отношение на климатичните промени, а Франция няма да бъде част от това, толкоз е просто ", добави той.

Франция беше моторът на Парижкото съглашение от 2015 година за ограничение на световното стопляне, а френският парламент в този момент разисква законопроект за енергетиката, чиято цел е нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година

Групата на Г-20 на 20-те най-големи стопански системи организира среща на водачите на страните членки в Япония този уикенд. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР