Франция - това е била крайната дестинация за мигрантите, които

...
Франция - това е била крайната дестинация за мигрантите, които
Коментари Харесай

Оцелял мигрант след мелето на "Тракия" проговори: Пътувахме за Франция, дадох 500 евро да вляза от Турция за България

Франция - това е била крайната дестинация за мигрантите, които катастрофираха в неделя на автомагистрала " Тракия ".

Муслем е един от осемте оживели при злополуката. Трудно приказва британски. Твърди, че е от Афганистан и е на 27-години. Разказва, че всичките от микробуса са желали да отидат във

„ 500 евро дадох да вляза от Турция за България” , сподели той пред Нова телевизия.

Мъжът до него е пакистанец. Третият в стаята също е от Афганистан. Четвъртият в хирургичното поделение споделя, че е кюрд. Още един от потърпевшите нощес е бил откаран в болница в Пловдив. Така общо шестима остават за лекуване в Пазарджик.

„ Двама от тях са в тежко, сериозно положение и са настанени в отделението по реанимация и интензивно лекуване. На един от пациентите през вчерашния ден беше осъществена животоспасяваща интервенция. В момента той е на апаратна вентилация и към момента в тежко сериозно състояние” , сподели доктор Дора Шопова, зам.-директор на МБАЛ-Пазарджик.

И шестимата мигранти се охраняват от полиция.

Често каналджиите изостават мигрантите на автомагистрала „ Тракия”, като ги заблуждават, че зад една телена ограда е Сърбия.

Само преди седмица покрай Костенец бяха хванати 19 изоставени афганистанци, които се движеха пешком по автомагистралата към София.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР