Франция навлиза днес в нов етап от тристепенния план за

...
Франция навлиза днес в нов етап от тристепенния план за
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Франция в нов етап на облекчаване на ограниченията

Франция навлиза през днешния ден в нов стадий от тристепенния проект за облекчение на коронавирусните рестрикции, предадоха Франс прес и телевизия Франс 24.

От през днешния ден се отварят и закритите площи на заведенията. Увеличава се броят на клиентите в магазините, на феновете в кината, театрите, концертните зали, музеите. В магазините ще би трябвало да се съблюдава правилото за 4 квадратни метра на човек, вместо 8 квадратни метра, както до момента. Същото предписание е в действие и за музеите.

Киносалоните, театрите и концертните зали ще могат да одобряват до 65 % фенове от нормалното, вместо досегашните 35 %. Увеличава се и броя на посетителите на тематичните паркове, зоопарковете, библиотеките и казината, както и на гостите на сватби и на присъстващите на погребения.

Започва и отчасти завръщане към присъствената работа. В държавната администрация да вземем за пример от през днешния ден ще се работи отдалечено единствено 3 дни, а останалите ще са присъствени.

Пак от през днешния ден имунизираните от избрани страни, измежду които е и България, ще могат да влизат във Франция без PCR тест. Те ще би трябвало да показват документ за сложена ваксина, позволена от Европейската организация за медикаменти за потребление в Европейски Съюз. Властите прецизират, че цялостна имунизация се реализира две седмици след слагането на втората доза от имунизациите на Moderna, Pfizer/BioNtech и Astra Zeneka и четири седмици след слагането на еднодозовата ваксина на Johnson & Johnson. За хората без подобен документ, продължава да е в действие негативен PCR тест, не по-стар от 72 часа, или антигенен тест. За тези, които са прекарали заболяването и са си сложили ваксина, ще се счита, че те са постигнали цялостен имунитет две седмици след инжектирането на препарата, като при тях се изисква единствено една имунизационна доза.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР