Франция нарежда на Apple да изтегли iPhone 12 от рафтовете за високи нива на радиация

...
Apple се бори с твърденията на Франция, че iPhone 12
Коментари Харесай

Apple се бори с твърденията на Франция, че iPhone 12 надвишава европейските ограничения за излагане на радиация, след като във вторник френските регулатори наредиха спиране на продажбите и коригиране на телефони, които вече са продадени на клиенти.

Френската национална честотна агенция заяви, че „е изискала Apple да изтегли iPhone 12 от френския пазар, считано от 12 септември 2023 г., тъй като мерките показват, че специфичният процент на поглъщане надвишава зададените граници“. Агенцията каза, че iPhone 12 не е в съответствие с разпоредбите на Европейския съюз.

„Apple трябва незабавно да предприеме всички необходими мерки, за да предотврати пускането на пазара на iPhone 12 във веригата за доставки“, добави ANFR.

Оспорвайки твърденията на агенцията, Apple каза, че вече е предоставила на агенцията множество лабораторни резултати, проведени от компанията и независими трети страни, които показват съответствието на устройството със съответните разпоредби за SAR и глобални стандарти.

Компанията заяви, че оспорва резултатите от прегледа на AFNR и ще продължи да работи с агенцията, за да демонстрира съответствието на телефона.

SAR е мярка за степента на поглъщане на енергия от тялото от източника, който се измерва, съгласно ANFR. Но експертите и регулаторите обикновено казват да не се притеснявате.

„Към днешна дата и след много извършени изследвания не са установени неблагоприятни последици за здравето, причинно свързани с излагането на безжични технологии“, според Световната здравна организация. „При условие, че общата експозиция остане под международните указания, не се очакват последствия за общественото здраве.“

ANFR постанови, че за iPhone 12s, който вече се използва, Apple „трябва да приеме всички необходими коригиращи мерки, за да приведе телефоните в съответствие възможно най-скоро, в противен случай Apple ще трябва да изтегли оборудването“.

Мярката влезе в сила от вторник, като регулаторът добави, че ще гарантира, че продуктът вече не се предлага за продажба във всички канали за разпространение във Франция от този ден.

Френският министър на цифровата икономика Жан-Ноел Баро потвърди в туит, че продажбите на iPhone 12 са „спирани във Франция, докато Apple не предложи актуализация за всички засегнати устройства“.

„@anfr установи, че iPhone 12 излъчва ниво на вълни, малко по-високо от разрешения праг“, написа Баро в друг туит, преведен от френски. „Това ниво е повече от 10 пъти по-ниско от нивото, при което може да има риск за здравето.“

Съобщението дойде, когато Apple представи iPhone 15 и iPhone 15 Pro, най-новата итерация на Apple на своя емблематичен продукт, на годишното си основно събитие в Калифорния във вторник.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР