Франция направи нова крачка към успешно изпълнение на мисията да

...
Франция направи нова крачка към успешно изпълнение на мисията да
Коментари Харесай

Франция отива на четвътфинал на Мондиала

Франция направи нова крачка към сполучливо осъществяване на задачата да се трансформира в едвам третия тим, защитил международната си купа по футбол. Шампионите от 2018 година към този момент са на 1/4-финал на Мондиал `22 в Катар, откакто отстраниха отбора на Полша с 3:1 в първия кръг от елиминациите, обобщава СЕГА.

Откриващото попадение на ст. " Ал Тумама " в столицата Доха означи Оливие Жиру в самия завършек на първото полувреме. Голът имаше историческа стойност за 36-годишния централен нападател, който стана едноличен рекордьор за френския народен тим.

Досега Жиру делеше първото място във безконечната класация с Тиери Анри, завършил славната си кариера с 51 попадения за " петлите ", до момента в който играчът на " Милан " към този момент има 52. На трета позиция е различен нападател от сегашния състав на французите - Антоан Гризман (42).

Също по този начин за Жиру това бе трети гол от началото на XXII международно състезание и той за малко се изравни с водачите в шампионата, измежду които бе и съотборникът му Килиан Мбапе. В края на мача обаче звездата на " Пари Сен Жермен " наниза две попадения, кое от кое по-впечатляващи - четвърт час преди да изтече постоянното време той вкара за 2:0, а в първата минута от добавеното време осъществя и петия си гол в Катар, с който се откъсна еднолично на върха в голмайсторската листа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР