Франция надделя над Германия с 7:6 2:6 и 12:10 в

...
Франция надделя над Германия с 7:6 2:6 и 12:10 в
Коментари Харесай

Драма и обрат! Франция сломи Германия със Зверев и запази шансове за продължаване напред

Франция надви над Германия с 7:6 2:6 и 12:10 в съдбоносен тайбрек в мача им на смесени двойки и по този метод завоюва дуела против бундестима от група D на шампионата " Юнайтед къп ".

Първият сет стартира равностойно, като за отчинане е фактът, че за целия сет и двата тима поддържаха 100% вкаран първи сервис. Въпреки това обаче, при резултат 4:4 те си размениха четири следващи пробива и по този любопитен метод се стигна до тайбрек, който бе извоюван от френската двойка със 7:4. 

Серията от пробиви продължи и при започване на втория сет, само че този път германците първи затвърдиха преимуществото си, като небрежно взеха огромен задатък в резултата. Те стабилизираха играта си на сервис, реализирайки три аса в частта. Сетът бе извоюван с от Кербер и Зверев с 6:2 и по този начин се стигна до съдбоносен тайбрек.

В тайбрека немската двойка взе ранен мини-пробив, само че французите го върнаха незабавно. Гарсия и Роже-Васлен стигнаха до два мачбола при резултат 9:7, само че Кербер пласира страховит уинър по правата и отрази единия мачбол. След неточност на Гарсия наоколо до мрежата пък германците получиха точка за продобиване на мача, само че Кербер този път сгреши от дъното на корта. В последна сметка, след още един пропуск от германката, французите завоюваха с 12:10 и стигнаха до крайната победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР