Франция може да загуби 720 милиона евро в резултат на

...
Франция може да загуби 720 милиона евро в резултат на
Коментари Харесай

Франция ще загуби около 720 млн. евро заради жп стачката

Франция може да загуби 720 милиона евро вследствие на националната транспортна стачка.

С такива прогнози излязоха специалисти след първия ден от " борбата на релсите ", както френските вестници нарекоха транспортната стачка в сряда.

Както оповестяват от синдикатите, стачката ще продължи на шпации до 28 юни. Железопътните служащи, недоволни от оферти от страната план за промени, имат намерение да стачкуват през този интервал общо 36 дни, или два дни в седмицата. Според оценките на управлението на Френската железопътна компания (SNCF) всеки ден стачката ще коства на страната повече от 20 милиона евро.

Железопътният превоз във Франция влезе в интервал на съществени проблеми, защото стартира вълна от стачки против трудовите промени на президента Еманюел Макрон. Стартът на стачката бе наименуван " черен вторник ", само че действието ще се популяризира в продължение на три месеца, засягайки два дни на всеки пет, оповестява БГНЕС.

Персоналът на държавната железопътна компания SNCF е отпред на стачката, само че от митинги ще бъдат наранени също по този начин енергийния бранш и сметосъбирането.

Размириците съставляват най-голямото предизвикателство за Макрон от избирането му предходната година.

Тъй като и четирите съществени железопътни профсъюзи ще се включат в митинга, услугите ще бъдат трагично лимитирани. Около 77% от машинистите на SNCF са в стачка, и 48% от целия личен състав.

Пътниците ще могат да разчитат единствено на един от осемте високоскоростни TGV и единствено на един от всеки пет районни влака.

Линиите в Париж също ще бъдат наранени и автобусните услуги ще бъдат претрупани. Някои гари бяха задръстени в очакване на няколкото налични влака, други бяха пусти.

Сайтът, който мери автомобилния трафик към столицата, записва към 420 километра тапи в час пик.

Обслужването по интернационалните ж.п. посоки ще бъде по-малко наранено.. Eurostar разполага със 75% от влаковете, а услугите на Thalys за Белгия, Холандия и Германия са съвсем естествени, само че няма услуги за Испания, Швейцария или Италия.

Служители на Air France, които желаят нарастване на заплатите с 6%, са в четвъртия ден от индустриалните дейности. Авиокомпанията обслужва 75% от полетите си.

Профсъюзите също приканиха всички събирачи на боклуци да упорстват за основаването на национална услуга за събиране на боклуци и по-добри благоприятни условия за пенсиониране. Столицата, северната и източната част, дружно с Марсилия, могат да бъдат наранени най-тежко.

Синдикатите в енергийния бранш също приканиха към стачки, с цел да изискат, апропо, преустановяване на либерализацията на енергийните пазари и преразглеждане на дерегулацията.

Хиляди студенти също по този начин вземат участие в стачките в символ на митинг против утежняването на регламентите за влизане в университетите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР