Франция може да загуби 720 милиона евро в резултат на

...
Франция може да загуби 720 милиона евро в резултат на
Коментари Харесай

Огромни загуби за Франция след транспортната стачка

Франция може да загуби 720 милиона евро вследствие на националната транспортна стачка. С такива прогнози излязоха специалисти след първия ден от " борбата на релсите ", както френските вестници нарекоха транспортната стачка, почнала на 3 април, съобщи БГНЕС.
Както оповестяват от синдикатите, стачката ще продължи на шпации до 28 юни (през април стачните дати са: 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29; през май: 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29; през юни 2, 3, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 22, 23, 27 и 28). Железопътните служащи, недоволни от оферти от страната план за промени, имат намерение да стачкуват през този интервал общо 36 дни, или два дни в седмицата. Според оценките на управлението на Френската железопътна компания (SNCF) всеки ден стачката ще коства на страната повече от 20 милиона евро.
Железопътният превоз във Франция влезе в интервал на съществени проблеми, защото стартира вълна от стачки против трудовите промени на президента Еманюел Макрон. Стартът на стачката бе наименуван " черен вторник ", само че действието ще се популяризира в продължение на три месеца, засягайки два дни на всеки пет.
Персоналът на държавната железопътна компания SNCF е отпред на стачката, само че от митинги ще бъдат наранени също по този начин енергийния бранш и сметосъбирането.
Размириците съставляват най-голямото предизвикателство за Макрон от избирането му предходната година. Тъй като и четирите съществени железопътни профсъюзи ще се включат в митинга, услугите ще бъдат трагично лимитирани. Около 77% от машинистите на SNCF са в стачка, и 48% от целия личен състав.
Пътниците ще могат да разчитат единствено на един от осемте високоскоростни TGV и единствено на един от всеки пет районни влака. Линиите в Париж също ще бъдат наранени и автобусните услуги ще бъдат претрупани. Някои гари бяха задръстени в очакване на няколкото налични влака, други бяха пусти.
Сайтът, който мери автомобилния трафик към столицата, записва към 420 километра тапи в час пик.
Обслужването по интернационалните ж.п. посоки ще бъде по-малко наранено.. Eurostar разполага със 75% от влаковете, а услугите на Thalys за Белгия, Холандия и Германия са съвсем естествени, само че няма услуги за Испания, Швейцария или Италия.
Служители на Air France, които желаят нарастване на заплатите с 6%, са в четвъртия ден от индустриалните дейности. Авиокомпанията обслужва 75% от полетите си.
Профсъюзите също приканиха всички събирачи на боклуци да упорстват за основаването на национална услуга за събиране на боклуци и по-добри благоприятни условия за пенсиониране. Столицата, северната и източната част, дружно с Марсилия, могат да бъдат наранени най-тежко.
Синдикатите в енергийния бранш също приканиха към стачки, с цел да изискат, апропо, преустановяване на либерализацията на енергийните пазари и преразглеждане на дерегулацията.
Хиляди студенти също по този начин вземат участие в стачките в символ на митинг против утежняването на регламентите за влизане в университетите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР