Франция ликува цяла нощ след победата на отбора им на

...
Франция ликува цяла нощ след победата на отбора им на
Коментари Харесай

Франция ликува цяла нощ след победата на световното

Франция ликува цяла нощ след успеха на тима им на международното състезание по футбол. Отборът се оправи доста мъчно с Белгия с 1:0 в първия полуфинал. Самюел Юмтити вкара с глава в 51-вата минута на стадиона в Санкт Петербург. Така в неделя първенците от 1998 година ще спорят за трофея за трети път в историята си, а противник ще им бъде Англия или Хърватия, които се срещат в сряда.
За " петлите " това е втори следващ край на огромен шампионат, откакто се бориха за купата и на домашното си Европейско състезание преди две години, когато обаче отстъпиха на Португалия.

Белгийците ще търсят разтуха в дребния край в събота против изгубилия от другата двойка. И двамата селекционери направиха по една смяна спрямо последните си дуели. Дидие Дешан върна Блес Матюиди в стартовите 11 за сметка на Корентен Толисо.

При белгийците рокадата беше наложителна поради наказването на Тома Мюние. Вместо него стартира Муса Дембеле, а останалите десетима бяха титуляри и против Бразилия на четвъртфиналите. Насер Шадли действаше отдясно.

Двубоят започва с офанзива на Килиан Мбапе по дясното крило, само че след центрирането не последва нищо. В идващите няколко минути последваха остри влизания на футболисти на Белгия по крилата и центрирания по земя.

В 13-ата минута Пол Погба съумя да се измъкне от опеката на Маруан Фелаини в центъра и пусна пас към спринтиращия Мбапе, който откри сили да надбяга Ян Вертонген, само че Тибо Куртоа излезе и улови кълбото.

Първата чиста обстановка пристигна в 15-ата минута, когато Азар се оказа зад защитата в синьо, само че ударът му по диагонала излезе в навън. Три минути по-късно Матюиди уцели очертанията на вратата, само че Куртоа не беше усложнен.

В ответната офанзива Азар към този момент виждаше по какъв начин открива резултата, само че Рафаел Варан подложи глава и мазета над гредата.

В 22-ата Юго Лорис показва класа след подъл изстрел на Тоби Алдервейрелд в десния му ъгъл, като по този начин лиши " алените дяволи " от попадение. Очевидно Белгия беше по-опасният тим досега и в 28-ата френски почитатели още веднъж изтръпнаха след центриране на Де Бройне отляво, само че този път Самюел Юмтити се намеси.

Последваха мощни минути за момчетата на Дидие Дешан.

След като Мбапе се усещаше все по-изолиран при неналичието на пространства, " петлите " заложиха на центрирания към високия Оливие Жиру. Така в 31-вата минута нападателят на Челси съумя да изпревари всички и да засече, само че и този път в навън.

В 34-ата Жиру не съумя да нанесе добър удар, откакто пред него беше единствено Куртоа. Дори обаче да беше осъществил, то голът надали щеше да бъде зачетен, тъй като преди този момент Мбапе беше в засада и това щеше да се види на ВАР.

Мачът беше открит, само че французите направиха първото си нарушаване чак в 36-ата минута. Три минути по-късно пристигна и първата 100-процентова опция за първенците от 1998 година, откакто Бенжамен Павар излезе самичък против Куртоа и стреля в далечния му ъгъл, само че стражът протегна крайник и отрази.

Гризман имаше последния късмет за гол за Франция, а по-късно Лукаку не рагира добре при пас към него в наказателното поле на " петлите.

Втората част стартира с състояние пред Лукаку, който с глава обаче не уцели вратата от няколко метра. Французите дадоха отговор с късмет пред Жиру в 51-вата минута, като изстрелът му беше избир в корнер. При последвалото центриране Юмтити изпревари Фелайни и насочи кълбото в мрежата за 1:0.

В 56-ата Жиру беше на крачка от гол за 2:0, откакто Мбапе го изведе зад защитата, само че в последния миг ударът му беше блокиран от Муса Дембеле.

Роберто Мартинес реши, че е време да усили офанзивата на своя тим и вкара Мертенс за сметка на Дембеле. Веднага последва рисково подаване на футболиста на Наполи, само че по-късно Де Бройне не шутира рисково.

Френският отбор към този момент се беше прибрал в зоната пред и в наказателното си поле и отбиваше центриранията на съперника. При следващото такова в 65-ата минута Фелайни за малко да изравни с глава.

Атаките на " алените дяволи " ставаха все по-масирани, само че французите се справяха. В 80-ата минута обаче Жиру сякаш фаулира Азар тъкмо пред наказателното поле, само че реферът Андреас Куня реши, че това е симулация на футболиста на Челси.

Центриранията пред Лорис не секваха, само че Лукаку не беше безапелационен като в предходните мачове. В 89-ата Де Бройне направи извънредно подаване към него, само че нападателят отново разочарова.

Съдията даде 6-минутно продължение, а французите съумяха да изкарат съвсем три от тях пред полето на противника. Мбапе беше деен, а Толисо пропусна да вкара за 2:0.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР