Франция, която е домакин на Олимпиадата през 2024 г., е

...
Франция, която е домакин на Олимпиадата през 2024 г., е
Коментари Харесай

34 държави се обявиха против участието на спортисти от Русия и Беларус на Олимпиадата през 2024 г.

Франция, която е хазаин на Олимпиадата през 2024 година, е измежду 34-те страни, които приканиха Международния олимпийски комитет (МОК) да забрани присъединяване на спортисти от Русия и Беларус.
Съединени американски щати, Англия и Австралия
също са измежду обявилите се против присъединяване на съветските и беларуските спортисти.

В взаимно изказване през вчерашния ден тези страни се аргументираха с това, че “умишлената непровокирана и неоправдана война на Русия (срещу Украйна) е улеснена от беларуското държавно управление ”.

Руският министър на спорта Олег Матицин сподели по-рано този месец, че е “абсолютно недопустимо ” непознати държавни управления да се пробват да повлияят на МОК.

Самият МОК удостовери предишния месец, че има намерение да поддържа глобите против съветските и беларуски публични представители преди идната Олимпиада във френската столица, само че добави, че ще прегледа опцията спортистите от двете страни да се състезават под безпристрастен байрак.

В изказването си във вторник 34-те страни, противопоставящи се на присъединяване на Русия и Беларус в игрите, приветстват  “придържането на МОК към съществуващите наказания ”. Освен това те показват, че предлагането за присъединяване под безпристрастен байрак повдига “много въпроси и опасения ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР