Франция, Испания, Германия, Португалия и Люксембург се съгласиха да приемат

...
Франция, Испания, Германия, Португалия и Люксембург се съгласиха да приемат
Коментари Харесай

Пет страни от ЕС ще приемат мигрантите от кораба Акуариус

Франция, Испания, Германия, Португалия и Люксембург се съгласиха да одобряват някои от 141 мигранти на филантропичния транспортен съд "Акуариус ", съобщи Ройтерс, цитирайки изказване на Европейската комисия.

Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос добави, че съюзът би трябвало да откри дълготрайно решение на мигрантския проблем. "Не можем да разчитаме на съглашения за всеки съответен случай, нуждаем се от устойчиви решения. Това не е отговорност на една или няколко страни членки, а на целия Европейски съюз ", съобщи той.

Малта заяви, че ще допусне кораба "Акуариус " в едно от своите пристанища, наблягайки, че не е имала задължението да направи това. Тя обаче приема да служи като логистична база, от която 141-те мигранти на кораба да бъдат разпределени сред петте страни, съгласили се да ги одобряват.

"Малтийското държавно управление счита това за съответен образец за европейско водачество и взаимност ", се споделя в изказването, представено от ДПА.

Малтийското държавно управление подсети, че други 114 мигранти бяха избавени в морето и през вчерашния ден дойдоха на острова. 60 от тях ще бъдат разселени в други страни от Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Италия и Малта заеха твърда позиция против избавителните кораби на неправителствени организации в Средиземно море. В същото време страните от Европейски Съюз не съумяват да се схванат по какъв начин да се оправят с притока на мигранти, отбелязва ДПА.

Испания ще одобри 60 от 141-те мигранти от кораба "Акуариус " в по силата на съглашение с други европейски страни, съобщи Франс прес, цитирайки информация, обявена от премиера Педро Санчес в Туитър.

В изказване на португалското държавно управление се оповестява, че Лисабон е податлив да одобри 30 мигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР