Франция иска Украйна да си върне контрола над Крим като

...
Франция иска Украйна да си върне контрола над Крим като
Коментари Харесай

Франция иска Украйна да си върне Крим като част от военна победа над Русия

Франция желае Украйна да си върне контрола над Крим като част от военна победа против Русия съгласно френски дипломатически източник, представен от Си Ен Ен.

Коментарите на дипломата идват по време на посещаване на водачите на Германия, Франция и Италия в Киев. Източникът е разговарял с публицисти, пътуващи с френската делегация през днешния ден.

„ Ние сме за цялостна победа с възобновяване на териториалната целокупност, на всички територии, завладени от руснаците, в това число Крим “, е споделил френският чиновник, имайки поради черноморския полуостров, който Русия принудително анексира от Украйна през 2014 година

След като войната завърши, ще са нужни договаряния за установяване на типа гаранции за сигурност за Украйна и връзките сред Украйна и НАТО, сподели дипломатическият източник, с цел да „ знаем по какъв начин да изградим дълготраен мир “.

„ Залогът е сигурността на всички нас “, е споделил още източникът, добавяйки, че президентът на Украйна Володимир Зеленски би трябвало да дефинира какво значи украинска военна победа.

Канцлерът на Германия Олаф Шолц, президентът на Франция Еманюел Макрон и министър-председателят на Италия Марио Драги са в Киев, с цел да изразят единството на Европа в поддръжка на Украйна, ден преди Европейската комисия да предложи на страните членки на Европейски Съюз да и дадат статут на страна кандидатка за участие в Европейски Съюз. С тях в Киев е и румънският президент Клаус Йоханис.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР