Франция иска да евакуира своите граждани възможно най-скоро от ивицата

...
Франция иска да евакуира своите граждани възможно най-скоро от ивицата
Коментари Харесай

Макрон: Искаме да евакуираме своите граждани от Газа възможно най-скоро

Франция желае да изтегля своите жители допустимо най-скоро от линията Газа, която е подложена на тежки бомбардировки от Израел, сподели френският президент Еманюел Макрон, съобщи Агенция Франс Прес.


" Искаме да ги евакуираме допустимо най-скоро. Това е, което организираме както с палестинските управляващи, по този начин и с Египет. И това е, което няколко други европейски страни желаят да създадат в съгласуваност с нас ", сподели Макрон по време на конференция след двудневна среща на върха на европейските водачи в Брюксел.

Френският президент също по този начин прикани за " филантропично помирение " в спора сред Хамас и Израел, с цел да се подсигурява отбраната на цивилните в линията Газа.

Признавайки „ правото “ на Израел да се „ бори против тероризма “, Макрон уточни „ цялостната обсада, безразборните бомбардировки и още повече вероятността за огромна наземна интервенция “ като опасности за цивилните.

Той прикани за " филантропично помирение ", с цел да се защитят хората в Газа, които са изправени пред бомбардировки от Израел, провокирани от офанзивата на Хамас на 7 октомври./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР