Франция и Норвегия се класираха за финала на дамското Европейско

...
Франция и Норвегия се класираха за финала на дамското Европейско
Коментари Харесай

Франция и Норвегия ще спорят за титлата на дамското Европейско по хандбал

Франция и Норвегия се класираха за финала на дамското Европейско състезание по хандбал в Дания.

Победителките от Евро 2018 и олимпийски вицешампионки от Франция съкрушиха изрично Хърватия с 30:19 (15:5). Двубоят беше изцяло неравностоен, като единствено през първите десетина минути хърватките поддържаха равновесието до 3:3.

Рекордьорките със 7 европейски трофеи от Норвегия се оправиха доста мъчно с домакина с Дания с 27:24 (10:13). Това стана след страховит поврат, вкоренен в последната четвърт на мача.

Домакините имаха самодейността през първото полувреме, а задатъкът им доближи 14:10 при започване на втората част. Последваха четири следващи гола за норвежките, които изравниха за 14:14, след което дълго време дуелът продължи равностойно. След 19:18 за Дания в 42-ата минута, норевежките превключиха на друга предавка и за 15 минути направиха резултата 27:22 в своя изгода.

В утешителния мач за петото място пък олимпийският първенец Русия надви над международния отличник Нидерландия с 33:27 (18:13).

Финалът е в неделя от 19:00 часа. Първите 4 отбора се класираха непосредствено за Световното първентво, което ще се организира следващата година в Испания и Нидерландия.
 Дания изхвърли олимпийския първенец Русия от европейското по хандбал
Дания изхвърли олимпийския първенец Русия от европейското по хандбал

Ясни са полуфиналистите на дамския шампионат
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР