Франция и Германия влязоха в сблъсък за лидерство в ЕС,

...
Франция и Германия влязоха в сблъсък за лидерство в ЕС,
Коментари Харесай

Франция и Германия в сблъсък за лидерство в ЕС

Франция и Германия влязоха в конфликт за водачество в Европейски Съюз, откакто изборите доведоха до накълцан Европейски парламент, което на собствен ред сложи началото на конкуренция за управителните постове в съюза, разяснява вестник " Файненшъл таймс ".

Изданието напомня, че демократичната партия на френския президент Еманюел Макрон изиска претендентът за ръководител на Европейската комисия да бъде човек, който да може да сформира крепко парламентарно болшинство " оттатък партийните линии ". П този метод " Република, напред! " дава знак, че желае опция на германеца Манфред Вебер, който е претендентът на Европейската национална партия.

Паскал Канфен, вторият човек в листата на партията на Макрон, съобщи, че Вебер е " изцяло дисквалифициран ". " Файненшъл таймс " цитира различен френски представител, съгласно който: " Ние не сме за (кандидатурата на Вебер) и в никакъв случай не сме били, а в този момент сме в по-добра позиция да разбираем за какво ".

Анегрет Крамп-Каренбауер, ръководител на немския десноцентристки Християндемократически съюз (ХДС), обаче е на мнение, че изборите са засилили възможностите на Манфред Вебер да оглави Европейската комисия.

" Файненшъл таймс " отбелязва, че нощес испанският министър председател социалист Педро Санчес е бил на работна през вчерашния ден в Елисейския замък, с цел да обсъдят с Макрон възможното издигане на различен претендент вместо Вебер, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР