Франция и Германия са се разбрали да си помагат взаимно

...
Франция и Германия са се разбрали да си помагат взаимно
Коментари Харесай

Франция и Германия ще си помагат в енергийната криза

Франция и Германия са се разбрали да си оказват помощ взаимно в хода на енергийната рецесия, породила се в резултат на войната в Украйна, съобщи френският президент Еманюел Макрон след видеоконферентен диалог с немския канцлер Олаф Шолц, оповестяват Ройтерс и Франс прес.

Франция е подготвена да доставя Германия с газ, а в подмяна Германия ще изпраща на Франция електричество, в случай че това е належащо, сподели Макрон на конференция, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Германия се нуждае от нашия газ, а ние се нуждаем от електричество от останалата част на Европа, в това число и от Германия ", съобщи френският президент.

Според Макрон методът за образуване на цената на тока в Европейски Съюз би трябвало да бъде изменен в средносрочен проект, най-много с цел да се подсигурява, че цената е близка до действителните индустриални цени.

За френския президент към този момент трети газопровод, свързващ Франция и Испания, не е нужен, защото и в този момент съществуващите не се употребяват в цялостния им потенциал. По думите му би трябвало да се развиват интерконекторите, от които фактически " има смисъл ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР